Σάββατο, 1 Ιουν.
29oC Αθήνα

Λαμία: Ανάστατοι οι γονείς για τη μαζική δηλητηρίαση από σχολικό γεύμα – «Είχε ασπρίσει» λέει στο newsit.gr ένας πατέρας

Λαμία: Ανάστατοι οι γονείς για τη μαζική δηλητηρίαση από σχολικό γεύμα – «Είχε ασπρίσει» λέει στο newsit.gr ένας πατέρας

Δεκάδες είναι τα παιδάκια που έπαθαν τροφική δηλητηρίαση χθες Πέμπτη (17/5/24), αμέσως μόλις έφαγαν τις μερίδες των σχολικών γευμάτων σε διάφορα δημοτικά σχολεία στην Λαμία. Ανάστατοι γονείς, μιλούν στο newsit.gr για την περιπέτεια και την αγωνία που έζησαν…

«Ήταν σε άσχημη κατάσταση είχε ασπρίσει. Ήμασταν στο τσακ να πάμε στο νοσοκομείο» λέει στο newsit.gr πατέρας ενός μικρού κοριτσιού για το περιστατικό με τη μαζική δηλητηρίαση στη Λαμία

Όπως αναφέρει ο ίδιος, το παιδί «κατανάλωσε το φαγητό στο σπίτι. Παίρνουν το σχολικό γεύμα και έρχονται σπίτι γιατί δεν υπάρχουν εγκαταστάσεις για να καταναλώσουν μέσα στο σχολείο. Το φαγητό το έφαγε περίπου στις 5 το απόγευμα. Μετά από μισή ώρα άρχισαν τα συμπτώματα, πολύ έντονος πόνος στην κοιλιά , στομάχι, ιδρώτα αδιαθεσία πολλούς εμετούς και διάρροια. Ήταν σε άσχημη κατάσταση είχε ασπρίσει. Ήμασταν στο τσακ να πάμε στο νοσοκομείο. Αν η παιδίατρος δεν μας είχε πει ότι καλύτερα να μέναμε στο σπίτι λόγω του ότι κυκλοφορούν οι όσοι κορονοιοι κτλ στο νοσοκομείο, σίγουρα θα πηγαίναμε».
Ο πατέρας της μικρής μαθήτριας, λέει ότι «με την κατάλληλη αγωγή που μας συνέστησε, αργά το βράδυ συνήλθε λίγο αλλά έχουμε ακόμα συμπτώματα και σήμερα».

Μάλιστα όπως αναφέρει ο πατέρας του κοριτσιού «στην αρχή η παιδίατρος νόμιζε ότι ήταν γαστρεντερίτιδα, αλλά μέσω του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου στο viber είχαν επικοινωνία με πολλούς γονείς που παραπονέθηκαν ότι τα παιδιά τους είχαν τα ίδια συμπτώματα, οδηγηθήκαμε και εμείς στο ίδιο συμπέρασμα».

Η τροφική δηλητηρίαση που έπαθε το κοριτσάκι όπως φαίνεται “χτύπησε” πολύ τον οργανισμό της μικρής μαθήτριας καθώς όπως μας εξηγεί ο πατέρας της «ακόμα και τώρα που μιλάμε το κοριτσάκι μου δεν είναι καλά έχει ακόμα διάρροια, αδιαθεσία αλλά είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ότι χθες όλο το απόγευμα. Δεν έχουμε εμετούς, και ευτυχώς ούτε πόνο που χθες πονούσε παρά πολύ το παιδί».

Σύμφωνα με τον πατέρα του κοριτσιού «ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων και οι γονείς μαζί απευθύνθηκαν στην εισαγγελία Λαμίας οι οποίοι μας παρέπεμψε στο αστυνομικό ούτως ώστε να κάνουμε καταγγελία. Έτσι την κάναμε και ελπίζουμε να ακολουθήσουν όλες οι νόμιμες διαδικασίες όπως προβλέπονται, ούτως ώστε να μην επαναληφθεί ξανά κάτι τέτοιο. Ήταν πολύ δύσκολο» καταλήγει μιλώντας στο newsit.gr ο πατέρας μιας μαθήτριας Δημοτικού στην περιοχή της Λαμίας.

Την τιμωρία των υπευθύνων ζητούν οι γονείς

Σοκαρισμένοι είναι ακόμα οι γονείς των μαθητών, που έβλεπαν τα παιδιά τους, το ένα μετά το άλλο να παρουσιάζει συμπτώματα δηλητηρίασης.

Σύμφωνα με τα όσα λένε στο newsit.gr ζητούν την τιμωρία των υπευθύνων που οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση, ενώ θα έπρεπε να είναι δύο και τρεις φορές πιο προσεκτικοί καθώς τα γεύματα θα τα κατανάλωναν παιδιά.

Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα, Άγγελος Λαμπίδης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις