Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Οινοπαραγωγός ταξίδεψε 30χλμ για να πληρώσει 90 λεπτά στο τελωνείο!

Οινοπαραγωγός ταξίδεψε 30χλμ για να πληρώσει 90 λεπτά στο τελωνείο!

Μια ιστορία γραφειοκρατικής τρέλας βίωσε ένας οινοπαραγωγός απο το Αμύνταιο της Φλώρινας ο οποίος αναγκάστηκε να ταξιδέψει 30 χιλιόμετρα προκειμένου να καταβάλλει το ειδικό τέλος κατανάλωσης που εχει επιβληθεί στο κρασί απο τα τέλη του 2015 και να μπορέσει να πωλήσει φιάλες στους πελάτες του.

Όπως εξηγεί στο Newsit ο ΕλληνοολλανδΌς επιχειρηματίας, Laurens Hartman, με βάση το νέο καθεστώς φορολόγησης του οίνου ο παραγωγός υποχρεούται να καταβάλλει τέλος 0,15 ευρώ ανα λίτρο σε καθε τιμολόγιο που κόβει κατα την ημέρα της πώλησης, το οποίο ,ωστόσο,δεν μπορει να πληρωθεί ηλεκτρονικά με αποτέλεσμα να ταξιδεύει ο ίδιος μέχρι το τελωνείο της Φλώρινας για να ολοκληρώσει τη συναλλαγή.

“Το τελωνείο στη Φλώρινα δεν έχει ηλεκτρονικό σύστημα. Μου είπε ο διευθυντής μπες στο αυτοκίνητο και έλα να το πληρώσεις”, λέει περιγράφοντας την περιπέτειά του, ο οινοπαραγωγός που ταξίδεψε 30 χιλιόμετρα απο το Αμύνταιο μέχρι τη Φλώρινα για μια παραγγελία 6 φιαλών με τέλος που δεν ξεπερνούσε το 1 ευρώ.

Ο κ. Hartman, ο οποίος δραστηριοποιείται στην παραγωγή σαμπάνιας και οίνου απο το 2003 στην περιοχή της Φλώρινας, εκτελεί καθημερινά δεκάδες παραγγελίες εντός και εκτός Ελλάδας και χαρακτηρίζει “γελοίο” το να υποβάλλεται σε αυτη τη διαδικασία δηλώνοντας εν τούτοις πως θα παραμείνει συνεπής στις υποχρεώσεις του παρά τις όποιες δυσκολίες.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΟΥ
 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε