Παρασκευή, 17 Μαΐ
18oC Αθήνα

Όταν η αγάπη του κόσμου μπορεί να σώσει μια επιχείρηση

Όταν η αγάπη του κόσμου μπορεί να σώσει μια επιχείρηση

Έναν πρωτότυπο τρόπο να κρατήσουν ανοιχτό το αγαπημένο τους γυμναστήριο, που διέκοψε τη λειτουργία του, επέλεξαν οι φανατικοί του φίλοι.

Φόρεσαν λοιπόν τα αθλητικά τους, “ανέβασαν” στα κινητά τους μπιτάτη μουσική, έδωσαν ραντεβού στην πλατεία έξω από το γυμναστήριο και έστησαν μια υπαίθρια “προπόνηση συμπαράστασης” που εξέπληξε με τον παλμό της τους περαστικούς. Στο πλευρό τους δεκάδες καταστηματάρχες της περιοχής που διαισθάνονται τον οικονομικό μαρασμό που θα επιφέρει και στις δικές τους επιχειρήσεις το κλείσιμο ενός τόσο “ζωντανού” γυμναστηρίου, σημείο αναφοράς όχι μόνο της “γειτονιάς” αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Απόγευμα Δευτέρας στην πλατεία ΙΚΑ του Νέου Κόσμου, υπό τα έκπληκτα μάτια των περαστικών, δεκάδες άνδρες και γυναίκες συντονίζουν δυναμικά τα βήματα τους σε ένα υπαίθριο πρόγραμμα γυμναστικής. Ακολουθούν όπως πάντα τις οδηγίες των αγαπημένων τους γυμναστών που αντιμετωπίζουν με το δικό τους δυναμικό τρόπο το κλείσιμο της επιχείρησης.

Αν και το γυμναστήριο γνωρίζει πρωτοφανή επιτυχία, με περίπου 600 ενεργά μέλη, η καθυστέρηση καταβολής μισθωμάτων στον ιδιοκτήτη του ακινήτου, είχε ως αποτέλεσμα ο ίδιος να κινήσει άμεσα διαδικασίες έξωσης.

Παρά το γεγονός μάλιστα ότι έγινε προσπάθεια από τους δύο από τους τρεις συνεταίρους να συγκεντρώσουν δανειζόμενοι χρήματα για να εξοφλήσουν τα οφειλόμενα ενοίκια και να συνεχίσουν με μια νέας μορφής εταιρία την λειτουργία της επιχείρησης ως γυμναστήριο, εντούτοις ο ιδιοκτήτης του ακινήτου παρέμεινε ανένδοτος στην απόφασή του για έξωση.

Βλέποντας την απόγνωση των φίλων ιδιοκτητών και γυμναστών τους, τα ίδια τα μέλη του γυμναστηρίου, απλοί γυμναζόμενοι άνδρες και γυναίκες, σκέφτηκαν λοιπόν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους σε μια προσπάθεια να μεταπείσουν τον ιδιοκτήτη του ακινήτου. Με το οφειλόμενο ποσό να έχει εξευρεθεί, αδυνατούν να κατανοήσουν γιατί να μπει λουκέτο σε μια επιχείρηση που έχει γίνει σημείο θετικής αναφοράς στην περιοχή, κυρίως όμως αποτελεί αγαπημένο κομάτι της καθημερινότητας τους.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε