Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

“Όχι” στην νέα Ένωση Δικαστών λένε οι δικαστές του ΣτΕ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Αντίθετο στη δημιουργία της Ένωσης Ανώτερων και Ανώτατων Δικαστικών Λειτουργών και στην εγγραφή μελών του σε αυτήν δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Σε απαντητική επιστολή στην Ένωση Ανώτερων και Ανώτατων Δικαστικών Λειτουργών η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας γνωστοποιεί ότι δεν αποδέχεται να εγγραφούν τα μέλη της στην νεοσύστατη Ένωση θεωρώντας πως η πρωτοβουλία για τη σύσταση της “διασπά την ενότητα των συνδικαλιστικών διεκδικήσεων και αποτελεί τροχοπέδη για την επίτευξη των κοινών στόχων”.

Σημειώνεται πως από την Ένωση Ανώτερων και Ανώτατων Δικαστικών Λειτουργών απεστάλησαν επιστολές προς τα Διοικητικά Συμβούλια των άλλων δικαστικών Ενώσεων με τις οποίες καλούν τα μέλη τους να εγγραφούν στη νεοσυσταθείσα Ένωση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας απάντησε στην νεοσυσταθείσα Ένωσης ως εξής: «Κατόπιν της αποσταλείσας στην Ένωσή μας από την νεοσυσταθείσα Ένωση Ανώτερων και Ανώτατων Δικαστικών Λειτουργών συνημμένης προσκλήσεως για εγγραφή μελών στην ανωτέρω Ένωση θεωρούμε σκόπιμο να σας γνωστοποιήσουμε τα εξής: Το Δ.Σ. της ΕΔΛ-ΣτΕ είναι αντίθετο στη δημιουργία σωματείων που εκπροσωπούν βαθμίδες δικαστικές ιεραρχίας.Ως εκ τούτου, θεωρεί ότι η πρωτοβουλία για τη σύσταση Ένωσης Ανώτερων και Ανώτατων Δικαστικών λειτουργών διασπά την ενότητα των συνδικαλιστικών διεκδικήσεων και αποτελεί τροχοπέδη για την επίτευξη των κοινών στόχων.

Εξάλλου, η πρωτοβουλία για τη σύσταση Ένωσης Ανώτερων και Ανώτατων Δικαστικών Λειτουργών, μολονότι αναφαίρετο συνταγματικό δικαίωμα των ιδρυτών της, αποτελεί, κατά την άποψή μας, κίνηση άσκοπη, τουλάχιστον όσον αφορά στους δικαστικούς λειτουργούς του Συμβουλίου της Επικρατείας. Και τούτο, διότι η Ένωσή μας εκπροσωπεί εξίσου όλους τους συναδέλφους, ανεξαρτήτως βαθμού, προασπίζοντας τα συμφέροντα όλων των μελών του δικαστηρίου, τα οποία, άλλωστε, βαίνουν ομορρόπως και κατατείνουν στη διαφύλαξη του κύρους του Συμβουλίου της Επικρατείας. Είναι, βεβαίως, αυτονόητο το δικαίωμα κάθε δικαστικού λειτουργού να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε νομίμως υφιστάμενη Ένωση». 

Σύμφωνα με πληροφορίες  και η Ένωση Διοικητικών Δικαστών, προσανατολίζεται να απαντήσει αρνητικά στην επίμαχη επιστολή.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε