Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Στον “αέρα” το ΕΣΡ! Απλήρωτα τα μέλη του, ζητούν επιστροφή συντάξεων από τον πρόεδρο

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– Ματαιώθηκαν όλες οι συνεδριάσεις και οι αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης
– Ιδιαίτερα ενοχλημένος ο πρόεδρος του ΕΣΡ, Θανάσης Κουτρομάνος
– Το μπάχαλο έχει προκληθεί από μια “κρυφή” ρύθμιση του Γιώργου Κατρούγκαλου στο ασφαλιστικό
 

Νέο φιάσκο με το ΕΣΡ διαφαίνεται στον… ορίζοντα, καθώς τα μέλη του παραμένουν απλήρωτα με αποτέλεσμα να έχουν μαραιωθεί όλες οι συνεδριάσεις και οι αποφάσεις του. 

Το μπάχαλο έχει προκληθεί από μια ρύθμιση που πέρασε στα “κρυφά” ο Γιώργος Κατρούγκαλος στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, τον περασμένο Μάιο. Η διάταξη όριζε ότι στο εξής θα αναστέλεται η καταβολή συντάξεων για το προεδρείο και τα μέλη των ΔΣ των Ανεξάρτητων Αρχών, που θα αμοίβονται με βάση τις προβλεπόμενες αποζημιώσεις.

Η ρύθμιση είχε άμεσο αντίκτυπο στην λειτουργία του ΕΣΡ, καθώς πέντε από εννέα μέλη του ΔΣ είναι συνταξιούχοι και ήδη υφίστανται:

– Μείωση των μηνιαίων απολαβών τους κατά 500 ευρώ το ελάχιστο αφού οι μηνιαίες αποζημιώσεις τους είναι μικρότερες των συντάξων που λάμβαναν,

– Περαιτέρω απώλειες αφού καλούνται τώρα να καταβάλουν οι ίδιοι τις ασφαλιστικές τους εισφορές.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος του ΕΣΡ, Θανάσης Κουτρομάνος, είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος με το έγγραφο που έλαβε από τη Γενική Γραμματεία Δημοσιονομικής Πολιτικής που του ζητά όχι μόνο την επιστροφή των συντάξεων που έχει εισπράξει για το διάστημα που βρίσκεται στο “τιμόνι” του ΕΣΡ, αλλά απειλείται και με επιπλέον πρόστιμο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε