Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Σχολικά γεύματα: Επέκταση προγράμματος σίτισης μαθητών σε 8 δήμους της Θεσσαλονίκης

Σχολικά γεύματα: Επέκταση προγράμματος σίτισης μαθητών σε 8 δήμους της Θεσσαλονίκης

Επεκτείνεται το πρόγραμμα σίτισης μαθητών δημοτικών σχολείων σε οκτώ δήμους της Θεσσαλονίκης. Διαβάστε αναλυτικά σε ποιους δήμους εφαρμόζεται και ποια είναι η περίοδος υλοποίησης του προγράμματος.

Επεκτείνεται το πρόγραμμα σίτισης όλων των μαθητών των δημοτικών σχολείων σε οκτώ δήμους του νομού Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για τους Δήμους: Αμπελοκήπων, Μενεμένης, Βόλβης, Δέλτα, Κορδελιού- Εύοσμου, Νεάπολης-Συκεών, Παύλου Μελά, Λαγκαδά και Χαλκηδόνας.

Το πρόγραμμα σίτισης που εφαρμόζεται σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας, Κοιν. Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης έχει στόχο την κάλυψη των διατροφικών αναγκών των μαθητών στο πλαίσιο της υγιεινής μεσογειακής διατροφής ώστε να επιτευχθούν:

  • Η μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και του κοινωνικού αποκλεισμού καθώς και
  • Η βελτίωση των παιδαγωγικών και γνωστικών αποτελεσμάτων της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Το πρόγραμμα Σχολικά Γεύματα εφαρμόζεται ήδη από πέρυσι στα σχολεία των Δήμων Περάματος Αττικής, Τρικκαίων και Καβάλας.

Ως περίοδος υλοποίησης του προγράμματος ορίζεται η περίοδος έως τη λήξη των μαθημάτων του διδακτικού έτους 2016-17 (14 Ιουνίου 2017).

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στα Σχολεία με ευθύνη του οικείου Διευθυντή Π.Ε., του αρμοδίου Σχολικού Συμβούλου, του Υπεύθυνου Αγωγής Υγείας/Σχολικών Δραστηριοτήτων, ο οποίος ορίζεται ως Συντονιστής του Προγράμματος σε ό,τι αφορά τη συνεργασία με το ΥΠΠΕΘ και το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, των Διευθυντών και του Διδακτικού προσωπικού των Δημοτικών Σχολείων. Ο Συντονιστής του Προγράμματος συνεπικουρείται στο έργο του από υπάλληλο της οικείας Δ/νσης που ορίζεται από τον οικείο Δ/ντή Π.Ε.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε