Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Τοπικές καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές

Τοπικές καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές

Οι τοπικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια το απόγευμα θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού για σήμερα  Παρασκευή.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 τοπικά 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 19 βαθμούς Κελσίου. 

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις οι οποίες τις απογευματινές ώρες κατά τόπους θα αυξηθούν και είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα νότια τοπικά 5 μποφόρ. Αργότερα βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 21 βαθμούς Κελσίου. 

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις οι οποίες τις απογευματινές ώρες κατά τόπους θα αυξηθούν και είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της Θεσσαλίας και της Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια ανατολικοί 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 20 βαθμούς Κελσίου. 

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στην Κρήτη όπου υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στα δυτικά μέχρι 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου. 

Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα  Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Ατική ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις οι οποίες τις απογευματινές ώρες κατά τόπους θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 19 βαθμούς Κελσίου. 

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου. 

Πρόγνωση καιρού για το Σάββατο

Ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις, με σποραδικές βροχές στο Ιόνιο, την ηπειρωτική Ελλάδα, την Κρήτη και αργότερα τα Δωδεκάνησα. Τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικα. Απο το βράδυ και από τα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε