Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Τούρκοι έστρεψαν τα όπλα κατά Ελλήνων λιμενικών έξω απ’ τις Ουνούσσες!

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου

– Επικίνδυνα παιχνίδια των Τούρκων στο Αιγαίο
– Μετά το μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων στις Οινούσσες ήρθε και η απειλή κατά Ελλήνων λιμενικών!
– Τουρκικό σκάφος μπήκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα και όταν σκάφος του Λιμενικού ζήτησε να αποχωρήσει, οι Τούρκοι έστρεψαν τα όπλα τους κατά του περιπολικού!

Δεν έχει τέλος η προκλητικότητα των Τούρκων στο Αιγαίο. Μόνο που αυτή τη φορά τα πράγματα φαίνεται να ξεφεύγουν από τα όρια της προκλητικότητας. Γιατί η απειλή κατά Ελλήνων λιμενικών, που ζήτησαν από τουρκικό σκάφος που είχε μπει σε ελληνικά ύδατα να αποχωρήσει, δεν είναι απλά πρόκληση, είναι σκηνικό έντασης την ώρα που στο Αιγαίο βρίσκονται οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ…

Όλα έγιναν στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά των Οινουσσών, όπου τις τελευταίες μέρες οι Τούρκοι κάνουν μπαράζ παραβιάσεων. Αυτή τη φορά όμως, φαίνεται πως προχώρησαν ένα βήμα πιο πέρα!

Το περιστατικό, που δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, σημειώθηκε ανοιχτά από τις Οινούσσες σύμφωνα με το alithia.gr την Πέμπτη (13.04.2016), μια μέρα που “σημαδεύτηκε” από νέες παραβιάσεις των Τούρκων, την άσκηση που “διέταξε” ο Πάνος Καμμένος (και μάλιστα ντυμένος με… στολή παραλλαγής από το γραφείο του στο ΥΕΘΑ) και την παρουσία του υπουργού Άμυνας και της ηγεσίας του Στρατού στις Οινούσσες.

Τουρκικό σκάφος μπήκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα και όταν σκάφος του ελληνικού λιμενικού το πλησίασε και ζήτησε από το τουρκικό πλήρωμα να αποχωρήσει, η απάντηση ήταν μια ευθεία απειλή: οι Τούρκοι έστρεψαν τα όπλα του σκάφους τους κατά του περιπολικού του ελληνικού λιμενικού!

Όλα αυτά ενώ μετά την τέταρτη συνεχόμενη μέρα τουρκικών παραβιάσεων πάνω από το νησί, στις Οινούσσες βρέθηκε ο Πάνος Καμμένος και η στρατιωτική ηγεσία. Την Πέμπτη, δύο τουρκικά αεροσκάφη επανέλαβαν τις πτήσεις πάνω από τις Οινούσες και την Παναγιά και μάλιστα ενεπλάκησαν με ελληνικά μαχητικά που έσπευσαν προς αναχαίτιση τους.

Οι πέντε από τις έξι συνολικά πτήσεις του ζεύγους των τουρκικών αεροσκαφών πάνω από τα δύο μικρά νησιά του ανατολικού Αιγαίου σημειώθηκαν με διαφορά 4 λεπτών κατά μέσο από τις 11:33 έως τις 11:53 και η τελευταία στις 12:19.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε