Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής για Ηριάννα και Περικλή – Χαμός στην αίθουσα! Πετούσαν καρέκλες και μπουκάλια

Απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής για Ηριάννα και Περικλή – Χαμός στην αίθουσα! Πετούσαν καρέκλες και μπουκάλια
Φωτογραφία Eurokinissi

– Απορρίφθηκαν από το Πεντεμελές Εφετείο οι αιτήσεις αναστολής εκτέλεσης των ποινών που έχουν επιβληθεί στην Ηριάννα και τον Περικλή, για την οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς»
– Παραμένουν και οι δύο στη φυλακή
– Σοβαρά επεισόδια στην αίθουσα
– Φωτογραφίες και βίντεο

Με ομόφωνη απόφαση του, το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών απέρριψε τις αιτήσεις αναστολής εκτέλεσης της ποινής των 13 ετών κάθειρξη που εχει επιβληθεί στην 29χρόνη Ηριάννα και στον 33χρόνο Περικλή,για την οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Οι δύο νεαροί κατηγορούμενοι, ύστερα από αυτήν την απόφαση, παραμένουν στη φυλακή.

Ήταν η δεύτερη αίτηση των δύο νέων που απορρίφθηκε, καθώς έχει προηγηθεί αρνητική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου τον περασμένο Ιούλιο με σκεπτικό ότι δεν υφίστανται ανεπανόρθωτη βλάβη από την κράτηση τους στην φυλακή.

Λίγο αργότερα, έκανε την παρακάτω ανάρτηση στο Facebook σχετικά με την υπόθεση:

Η ανακοίνωση της απόφασης προκάλεσε την… έκρηξη του ακροατηρίου. Μέσα στην άιθουσα ξέσπασαν σοβαρά επεισόδια, με μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας και φίλους της 29χρονης να φωνάζουν συνθήματα όπως «Ες, ες μπατσοι δικαστές» και «Το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο από όλα τα κελιά», να πετούν μπουκάλια και καρέκλες.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας, που είχαν έντονη παρουσία μέσα στη δικαστική αίθουσα, κατάφεραν να απωθήσουν τους αλληλέγγυους, οι οποίοι φωνάζοντας, οδηγήθηκαν εκτός του Μεγάρου του Εφετείου της Αθήνας.

Η πρόταση του εισαγγελέα για την Ηριάννα

«Η υπέρτατη ή ανεπανόρθωτη βλάβη δεν απεδείχθη» τόνισε νωρίτερα ο εισαγγελέας της έδρας Γιώργος Γεράκης και ζήτησε την απόρριψη της δεύτερης αίτησης αναστολής εκτέλεσης της ποινής της 29χρονης Ηριάννας.

«Από την αποδεικτική διαδικασία δεν προέκυψαν νεότερα γεγονότα» επισήμανε ο εισαγγελέας. Και συνέχισε: «Το τεκμήριο αθωότητας, κάμπτεται όταν έχει εκδοθεί πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση».

Ο κ. Γεράκης τόνισε επίσης πως: «Το ζητημα της ανεπανόρθωτης βλαβης δεν απεδείχθη. Η δυνατότητα παράτασης της διδακτορικής διατριβής είναι υπέρβαση δυσχέρειας αλλά όχι υπέρμετρη ή ανεπανόρθωτη βλαβη, εφόσον μπορεί να αντιμετωπιστεί με μία παραταση στο μέλλον».

Πρόσθεσε πως η νεα αίτηση έπρεπε να στηρίζεται επί νεων γεγονότων: «Είναι προϋποθεση αυτό αλλιώς δεν καθίσταται αναγκαία να επιζητηθεί η παραδοχή μιας αλλης αιτήσεως».

Ποια ήταν η πρόταση του εισαγγελέα για τον 33χρονο Περικλή

«Δεν διαφοροποιείται η κρίση με την οποία απορρίφθηκε η προηγούμενη αίτηση του κατηγορουμένου. Δεν απεδείχθη καμία επιδείνωση της υγείας του», επισήμανε ο εισαγγέλεας της έδρας.

Επιπλέον ο κ. Γεράκης τόνισε πως : «Υπάρχει το γενικότερο αίσθημα της θλίψεως για νέους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν το φάσμα του νόμου αίφνης μετά της εκδόσεως της πρωτόδικης απόφασης».

Και πρόσθεσε: «Πρόκειται για μία εμπλοκή τους η οποια εμφανίζει έντονη αντικοινωνικότητα. Το γεγονός αυτό, δεν μπορει να παραλειφθεί. Να απορριφθεί ως αβάσιμη στην ουσία η αίτηση».

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις