Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Σύμβουλος των ΑΝΕΛ αυτός που επιχείρησε να δωροδοκήσει τον Χαϊκάλη – Ο Καμμένος στέλνει το υλικό σε Μεϊμαράκη και Αθανασίου

Σύμβουλος των ΑΝΕΛ αυτός που επιχείρησε να δωροδοκήσει τον Χαϊκάλη – Ο Καμμένος στέλνει το υλικό σε Μεϊμαράκη και Αθανασίου

– Φαίνεται στο video το πρόσωπο του μεσάζοντα, απάντησε ο κ. Καμμένος σε ερώτημα του Newsit
– Δεν δόθηκε στη δημοσιότητα το όνομα του ανθρώπου που φέρεται να επιχείρησε να δωροδοκήσει τον Παύλο Χαϊκάλη
– Η συνάντηση έγινε στο ξενοδοχείο Πλάζα – Ο μεσάζων δήλωνε στέλεχος της Deutsche Bank
– Toυ προσέφεραν 700.000 ευρώ, να ρυθμιστεί το δάνειό του και τα υπόλοιπα να δοθούν σε χρυσό
– Γνώρισα τον μεσάζοντα στο γραφείο του Σαμαρά, είπε ο Πάνος Καμμένος
– Καμμένος: Ο πρωθυπουργός παίρνει τηλέφωνα βουλευτές των ΑΝΕΛ
– Χαϊκάλης: Εμένα δεν με έχει πάρει
– Στα χέρια της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής το επίμαχο video – Θα ανοιχθεί μόνο με εισαγγελική εντολή

Τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη ενέπλεξε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, στην υπόθεση της απόπειρας δωροδοκίας του βουλευτή του κόμματός του, Παύλου Χαϊκάλη ενόψει της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η υπόθεση αυτή είναι γνωστή εδώ και 15 μέρες, είπε κατά την έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε ο πρόεδρος ΑΝΕΛ, σημειώνοντας πως ο Παύλος Χαϊκάλης τον ενημέρωσε για την απόπειρα δωροδοκίας.

Υποστήριξε ότι γνώρισε τον συγκεκριμένο άνθρωπο στο γραφείο του Αντώνη Σαμαρά όταν ήταν ακόμη βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. “Έλεγε ότι ήταν στέλεχος της Deutsche Bank”, είπε και πρόσθεσε ότι “κατόπιν μου τον υπέδειξε ο κ. Σταματης για να καταθέσει για την έρευνα για τα CDS ως γνώστης”.

Ο άνθρωπος αυτός, όπως είπε ο κ. Καμμένος, τον ακολούθησε όταν έφυγε από τη Νέα Δημοκρατία και μάλιστα έγραφε στο διαδίκτυο άρθρα με το ψευδώνυμο “Δευκαλίων”. “Μας συμβούλευε κιόλας και του είχα εμπιστοσύνη. Την άνοιξη του 2013 μου είπε ότι θα πάρει δουλειά στην Τράπεζα Πειραιώς και όπως έμαθα απολύθηκε φέτος τον Ιούλιο”.

Αφού, όπως είπε ο κ. Καμμένος, ενημερώθηκε ο εισαγγελέας που χειρίζεται την υπόθεση του “κουμπαρά”, των καταγγελιών για απόπειρα δωροδοκίας βουλευτών ενόψει της εκλογής του ΠτΔ δηλαδή, “κλείστηκε” ραντεβού ανάμεσα στον βουλευτή των ΑΝΕΛ και τον άνθρωπο που είχε αναλάβει το ρόλο του μεσάζοντα.

Η συνάντηση έγινε στο ξενοδοχείο Πλάζα και είχε διάρκεια μιας ώρας και 14 λεπτών. Σε αυτή, σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, ο μεσάζοντας έκανε πρόταση στον Παύλο Χαϊκάλη έναντι χρημάτων να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. “Στο βίντεο αποκαλύπτονται και άλλες υποθέσεις χρηματισμού ή απόπειρες χρηματισμού”, τόνισε ο κ. Καμμένος. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛαπόπειρα δωροδοκίας έχει γίνει και σε ακόμη έναν βουλευτή του κόμματός.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ μετά την συμβουλή της δικηγόρου του είπε πως δεν μπορεί να δώσει στη δημοσιότητα το όνομα του μεσάζοντα αλλά απαντώντας σε ερώτηση του NewsIt είπε ότι το πρόσωπό του φαίνεται στο video που θέλει να δημοσιοποιήσει αλλά πρώτα θα το στείλει τον πρόεδρο της Βουλής για να δοθεί στους αρχηγούς των κομμάτων και στον υπουργό Δικαιοσύνης ώστε αν μπορεί να δώσει την άδεια.

“Αν ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν δώσει στη δημοσιότητα το όνομα και το υλικό θα τα δώσω εγώ. Υπάρχουν ονόματα διευθυνσεις, βίντεο, τα πάντα. Εγω ήθελα να το παίξω τώρα”, είπε ο Πάνος Καμμένος αναφερόμενος στη δημοσιοποίηση του video.
Όταν ρωτήθηκαν για το όνομα ο κ. Καμμένος είπε ότι θα το δώσει η εισαγγελία μόνο. “Είναι ποινικό αδίκημα να δημοσιοποιηθεί. Πρέπει να σεβαστούμε τις οδηγίες από την εισαγγελία. Αν μας δώσει άδεια το λέμε τώρα”. Και συμπλήρωσε: “Στον διάλογο που είναι καταγεγραμμένος ο μεσάζων λέει αυτό που είπε και στην κα Ξουλίδου, μια φορά έχεις για να φτιάξεις την ζωή σου”.

Η κάμερα ρολόϊ

Ο Παύλος Χαϊκάλης φορούσε κάμερα – ρολόϊ και αφού ενημερώθηκε ο εισαγγελέας Ντογιάκος, το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου έδωσε κατάθεση και μια δισκέτα. “Το πρωτότυπο ρολόι – κάμερα που έφερε την δισκέτα καταγραφής του υλικού έγινε δεκτό από τον κ. Ντογιάκο προς τιμήν του”, είπε ο Πάνος Καμμένος.
Και συνέχισε: “Στην πρώτη συνάντηση είδαμε ότι στο συγκεκριμένο τραπέζι είχε τοποθετήσει και άλλος μηχάνημα καταγραφής συνομιλίας και τζάμερ που απέτρεπε την μετάδοση τηλεφωνικής συνομιλίας μέσω κινητού.

Ειδοποιήσαμε ότι θα γίνει και δεύτερη συνάντηση και καταγράψαμε πάλι την συνομιλία. Εκεί ειπώθηκε να δοθεί το ποσό των 700.000 ευρώ, να ρυθμιστεί το δάνειο και τα υπόλοιπα να δοθούν σε χρυσό”.

Όταν τελείωσε αυτή η συνάντηση, είπε ο κ. Καμμένος, υπήρξε μια άλλη, αυτή τη φορά με τον εισαγγελέα Παναγιωτόπουλο, παρουσία του Ισίδωρου Ντογιάκου.

Όπως είπε ο Πάνος Καμμένος, οι ΑΝΕΛ έχουν αντίγραφα του υλικού αυτού, τα οποία έχουν κατατεθεί στο εξωτερικό, ενώ ο κ. Χαϊκάλης έδωσε ένα αντίγραφο στον Λάκη Λαζόπουλο.

“Επιχείρηση” σύλληψη

Στη συνέχεια, αποφασίστηκε να συγκροτηθεί μια ειδική ομάδα της αστυνομίας για να συλληφθεί επ’ αυτοφόρω ο μεσάζων με τα χρήματα. Άνδρες της ομάδας αυτής πήγε στο σπίτι του Παύλου Χαϊκάλη για να κάνει τη σύλληψη αλλά δυο λεπτά πριν από τη συνάντηση, ο μεσάζων είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Παύλο Χαϊκάλη, ακύρωσε το ραντεβού και του είπε: “Καλά Χριστούγεννα και φεύγω”.

Έτσι δεν έγινε η σύλληψη. Ο Πάνος Καμμένος τόνισε ότι ο Παύλος Χαϊκάλης έχει δώσει στην αστυνομία το όνομα του μεσάζοντα όταν έδωσε κατάθεση στη ΓΑΔΑ.

Το υλικό στη Βουλή και τον υπουργό

Ο Πάνος Καμμένος είπε πως το ένα αντίγραφο από το υλικό που έχουν στα χέρια τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα σταλεί στον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου και θα του ζητήσει να το δώσει στη δημοσιότητα.

Το δεύτερο αντίγραφο θα σταλεί στον πρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη για να δοθεί στους αρχηγούς των κομμάτων ώστε να ενημερωθούν.

Χαϊκάλης: Νόμιζα ότι μου έκαναν πλάκα

“Με προσέγγισε ένα άτομο που παίζει ενεργό ρόλο στην πολιτική. Στην αρχή νόμιζα ότι μου έκαναν πλάκα. Όταν είδα ότι τα πράγματα ήταν σοβαρά, ενημέρωσα τον πρόεδρο” είπε αρχικά ο Παύλος Χαϊκάλης παίρνοντας το λόγο.

Σύμφωνα με τον κ. Χαϊκάλη, ο μεσάζων «έχει αφήσει υπόνοια για βουλευτή των ΑΝΕΛ. Άφησε υπόνοιες ότι υπάρχει ένα συγκεκριμένο πρόσωπο των ΑΝΕΛ. Το φωτογράφισε τόσο καλά. Μου είπε: «δεν είσαι ο μόνος»”.

Αναφερόμενος στο ραντεβού όπου επρόκειτο να γίνει η σύλληψη, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ είπε: “Τον περίμενα να έρθει στις 6 το απόγευμα στο σπίτι μου και τον πήρα τηλέφωνο γιατί δεν ήρθε. Του έστειλα μήνυμα στις 6:05. 6:07 τον πήρα τηλέφωνο και δεν απάντησε και 6:12 μου είπε ότι είχε ένα πρόβλημα και θα τα πούμε μετά την Πρωτοχρονιά”.

Ο Παύλος Χαϊκάλης επεσήμανε πως έδωσε το video στον Λάκη Λαζόπουλο γιατί “είναι άτομο εμπιστοσύνης, είναι φίλος μου. Έχει και τα τεχνικά μέσα να με βοηθήσει. Εδώ έπαιξα ένα ουσιαστικό θέατρο. Μια υποδομή τεχνική μου έδωσε ο Λαζόπουλος”.

Στο ερώτημα αν ο μεσάζων έχει πει ποιόν εκπροσωπεί ο κ. Καμμένος απάντησε: “Έχει πει πολλά ονόματα και μάλιστα αναφέρει το όνομα του πρωθυπουργού. Και του λέει δεν σε έχει πάρει ακόμα τηλέφωνο;”. Όσον αφορά στο αν εκπροσωπεί συγκεκριμένο κόμμα, ο Πάνος Καμμένος είπε ότι ο Παύλος Χαϊκάλης προσπάθησε να του εκμαιεύσει πληροφορίες λέγοντάς του: “δεν μπορώ να πάω στη ΝΔ, να μην πάω σε ένα άλλο κόμμα;” και ο μεσάζων του απάντησε: “δημιουργούμε ένα κόμμα που θα δικαιολογήσει την ψήφο σου”.

Ερωτηθείς ο Παύλος Χαϊκάλης πως ο συγκεκριμένος άνθρωπος ήξερε για το πρόβλημα που έχει με το δάνειό του, ο βουλευτής είπε: “Γνώριζε ότι έχω πρόβλημα με το δάνειό μου γιατί από πέρυσι ήξερα ότι είναι σύμβουλος σε τράπεζα και του ζήτησα να γίνει διακανονισμός, αλλά τελικά τον διακανονισμό τον πέτυχα μόνος μου”.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΕΡΕΤΗ, ΜΑΙΡΗ ΚΑΛΟΥΤΣΑΚΗ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ, ΘΟΔΩΡΗΣ ΔΑΦΕΡΜΟΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε