Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Δημόσιο: Κρυφές μειώσεις 20 ως 50 ευρώ! Ποιοι χάνουν χρήματα

Δημόσιο

– Δύο μέτρα και δύο σταθμά για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο
– Πως χάνονται χρήματα και μάλιστα αναδρομικά από 1/1/2017
– Μειωμένες θα είναι οι συντάξεις λόγω “κρυφής” διάταξης
– Τι πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι Δημόσιοι υπάλληλοι

Υπάρχει ένας ολόκληρος κατάλογος εργαζόμενων στο Δημόσιο που πλήττονται από το “κρυφό” ψαλίδι.

Η διάταξη του υπουργείου Εργασίας προβλέπει ότι από 1/1/2017 και μετά δεν θα προσμετράται για τις συντάξιμες αποδοχές η προσωπική διαφορά.

Κάπως έτσι εκατοντάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι χάνουν χρήματα. Ταυτόχρονα ανοίγει και ένα παράθυρο για την πλήρη κατάργηση της προσωπικής διαφοράς.

Ποιοι πλήττονται από τη διάταξη

Καθηγητές, γιατροί του ΕΣΥ, στρατιωτικοί, δικαστές και στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας θα χάσουν χρήματα από τη νέα Διάταξη.

Η σύνταξη θα υπολογίζεται από το μέσο όρο του καθαρού μισθού και όχι από το σύνολο του ποσού που λαμβάνουν μαζί με την προσωπική διαφορά.

Κάπως έτσι αναμένονται μειώσεις στις συντάξεις της τάξης των 20 ως 50 ευρώ, ανάλογα με τα έτη και τον συντάξιμο μισθό.

Η διάταξη αυτή ισχύει μάλιστα αναδρομικά, γεγονός που σημαίνει ότι όσοι αποχωρήσουν από 1/1/2017 και μετά θα πάρουν σύνταξη μειωμένη, καθώς αυτή θα υπολογίζεται με τον νέο τρόπο, επί του ποσού του του καθαρού μισθού και όχι επί του ποσού του συνόλου.

Δηλαδή, για έναν εργαζόμενο στο Δημόσιο με αποδοχές 1.700 ευρώ, εκ των οποίων τα 300 ευρώ είναι προσωπική διαφορά δεν θα υπολογιστεί για τον καθορισμό του ποσού της σύνταξής του το ποσό των 1.700 ευρώ, αλλά τα 1.400 ευρώ.

Ποιοι κερδίζουν από τη διάταξη

Στον αντίποδα βρίσκονται όλοι εκείνοι που βρέθηκαν σε κάποια θέση ευθύνης. Όσοι λαμβάνουν επίδομα θέσης, ακόμη και εάν βρέθηκαν στην θέση αυτή με απόφαση υπουργού, χωρίς την σχετική απόφαση υπηρεσιακού συμβουλίου, θα έχουν καλύτερη σύνταξη.

Αυτό, καθώς σύμφωνα με τη διάταξη, τα ποσά αυτά από το επίδομα θέσης θα υπολογίζονται στις συντάξιμες αποδοχές.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις