Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Δραματική έκκληση της μητέρας του μικρού Μπεν: “Ξέρουμε ότι είναι ζωντανός – Όποιος έχει πληροφορίες να μη φοβάται – Πρέπει να τον βρούμε τώρα”

Φωτό newsIT
Φωτό newsIT

– Δραματική έκκληση της οικογένειας του Μπεν Νίνταμ
– Στην Ελλάδα ομάδα ερευνητών της αστυνομίας του Νότικου Γιόρκσαϊρ
– Συνεχίζουν την έρευνα γύρω απ΄την εξαφάνιση του μικρού Μπεν, ο οποίος χάθηκε στην Κω πριν από 23 χρόνια
– “Ράγισαν καρδιές” στην συνέντευξη τύπου
– Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Μαζί με τις αγγλικές αρχές έφτασαν στην Ελλάδα η μητέρα, η γιαγιά και η αδερφή του Μπεν.


Συγκλονιστική ήταν η φιγούρα της μητέρας, η οποία μιλώντας σε δημοσιογράφους λύγισε, συγκινήθηκε και ανέφερε ότι “θέλει να βρει το παιδί της ακόμη και μετά από τόσα χρόνια”.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Για τουλάχιστον 2 δεκαετίες, η οικογένειια του Νίνταμ δεν σταμάτησε τις έρευνες. Ο Μπεν Νήνταμ είχε εξαφανιστεί στην Κω, όταν ήταν 21 μηνών. Η οικογένειά του βρισκόταν στο νησί συνδυάζοντας εργασία και διακοπές και έμενε σε ένα τροχόσπιτο στην αγροτική περιοχή Ηρακλής.

Στις 24 Ιουλίου ο θείος του μικρού τότε Μπεν απομακρύνθηκε με μηχανή και το 21 μηνών παιδί τον ακολούθησε. Όλοι θεώρησαν πως τον πήρε ο θείος του για βόλτα μαζί του. Η εξαφάνισή του δηλώθηκε αρκετές ώρες αργότερα.

Τα μέλη της οικογένειας έχουν κατά καιρούς ταξιδέψει στην Ελλάδα προκειμένου να συλλέξουν μαρτυρίες και στοιχεία τα οποία θα μπορούσαν να οδηγήσουν στα ίχνη του Μπεν. Ανάμεσα στις πληροφορίες ήταν και αρκετοί άνθρωποι που υποβλήθηκαν σε εξέταση DNA, όμως όλες οι απαντήσεις ήταν αρνητικές, γεγονός που απογοήτευε την οικογένειά του Μπεν Νήνταμ.

“Σπάνε καρδιές” τα μηνύματα της οικογένειας του Μπεν

“Εύχομαι με όλη μου την καρδιά ο Μπεν να είχε μία καλή ζωή. Ελπίζω ο λόγος για να απαγάγει κανείς ένα παιδί και να προκαλέσει τόσο πόνο στην οικογένειά μου είναι επειδή ήθελαν τόσο πολύ ένα παιδί, ήθελαν να κάνουν παράνομα μία υιοθεσία. Το μόνο που θέλω να ξέρω είναι ότι έχει μία πολύ καλή ζωή”, είπε συγκινημένη η Κέρι Νίνταμ, μητέρα του Μπεν από το Σέφιλντ, ο οποίος εξαφανίστηκε στην Κω και συγκεκριμένα στην περιοχή Ηρακλής όταν ήταν 21 μηνών.

“Ήρθαμε στην Ελλάδα πριν από λίγες ημέρες με την βρετανική αστυνομία για να ενημερώσουμε το ελληνικό κοινό ότι ακόμη ψάχνουμε τον Μπεν, ότι είμαστε αρκετά αισιόδοξοι ότι μπορούμε να τον βρούμε. Ξέρουμε ότι ο Μπεν είναι ζωντανός. Ζητάμε από τον ελληνικό λαό να βγει μπροστά αν έχει κάποιες πληροφορίες για τον μικρό Μπεν. Παρακαλούμε όποιον γνωρίζει να μας βοηθήσει να βρούμε τον Μπεν. Αν μπορείτε να έρθετε σε επαφή τόσο με την ελληνική αστυνομία όσο και με την βρετανική. Κανείς δεν πρέπει να φοβάται, μπορεί να μιλήσει στις αρχές ακόμη και εμπιστευτικά. Πρέπει να βρούμε τον Μπεν τώρα”, δήλωσε χαρακτηριστικά στο newsIT, η μητέρα του αγνοούμενου Μπεν.

“Ελπίζω πως η έκκληση στο ελληνικό κοινό αυτή την εβδομάδα να μας οδηγήσει σε κάποιες χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με το τι σνέβη στον Μπεν. Γνωρίζω πως κανείς δεν μπορεί να με βεβαιώσει ότι θα ανακαλύψουν τι έγινε στον γιο μου, αλλά ξέροντας ότι η αστυνομία προσπαθεί να βρει απαντήσεις, οι ελπίδες μου έχουν αναπτερωθεί. Σημαίνει τα πάντα για μένα και ξέρω πως η αστυνομία του Νότιου Γιόρκσαϊρ συνεργάζεται με τις ελληνικές αρχές και θα κάνουν το καλύτερο δυνατό. Εγώ και η οικογένειά μου δεν πρόκειται να ησυχάσουμε μέχρι να μάθουμε τι πραγματικά συνέβη στο παιδί μας. Θεωρώ πως κάποιος εκεί έξω θα ξέρει τι συνέβη με το παιδί μας. Παρακαλώ να επικοινωνήσουν με την αστυνομία”, μας ανέφερε η μητέρα του Μπεν.

Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Δέδες, επιθεωρητής από τη Μεγάλη Βρετανία, μας είπε ότι “είμαστε στην Ελλάδα για να μιλήσουμε με τις ελληνικές αρχές για να δούμε σε ποια κατεύθυνση θα κινηθούν οι δικές μας έρευνες. Από εκεί και πέρα θέλουμε να κάνουμε έκκληση στον ελληνικό λαό για να βρεθεί ο Μπεν. Ζητάμε πληροφορίες που θα μας βοηθήσουν για να ξεκινήσουν νέες έρευνες στην Ελλάδα”.

“Υπάρχουν πληροφορίες τις οποίες πρέπει να ερευνήσουμε εμείς μαζί με την ελληνική αστυνομία και βέβαια με την έγκριση του ανακριτή στην Κω αλλά και άλλου ανακριτή σε άλλες περιοχές της Ελλάδα, όπου αναμένεται να βρεθούν πληροφορίες. Οι πληροφορίες που υπάρχουν προς το παρόν δεν “δένουν” μεταξύ τους και αυτό είναι κάτι το οποίο μας δυσκολεύει πάρα πολύ. Προς παρόν όλες οι πληροφορίες είναι εντός Ελλάδος. Όλες οι κινήσεις πρέπει να γίνουν μαζί με τις ελληνικές αρχές”, πρόσθεσε ο επιθεωρητής από τη Μεγάλη Βρετανία.

Ο αστυνομικός διευθυντής Μάθιου Φένγουϊκ, επικεφαλής της έρευνας μας είπε ότι “ο Μπεν θα ήταν ένας ενήλικας σήμερα και είναι αρκετά σημαντικό να κάνουμε τεράστια έκκληση για να βρεθεί. Ρωτάμε αν κάποιος εκεί έξω έχει αμφιβολίες σχετικά με την καταγωγή του, εάν είναι τελείως διαφορετικός με την οικογένειά του, ή εάν δεν έχει φωτογραφίες του από τότε που ήταν μωρό να βγει μπροστά και να το καταθέσει”.

“Οποιοσδήποτε έχει αμφιβολίες θα πρέπει να έρθει σε επαφή με εμάς. Έχουμε δείγμα DNA του Μπεν, οπότε μπορούμε έυκολα να διαπιστώσουμε εάν κάποιος είναι όντως ο Μπεν. Η ζωή για την οικογένεια του Μπεν έχει διαλυθεί από τότε που εξαφανίστηκε 23 χρόνια πριν”.

Να τονίσουμε πως η ανεξάρτητη φιλανθρωπική αρχή Crimestoppers έχει επιβεβαιώσει πως προσφέρει μία αμοιβή έως 10.000 λίρες σε οποιονδήποτε προσφέρει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στην ανακάλυψη του Μπεν Νίνταμ. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν δοθεί πάνω από 700.000 λίρες προκειμένου να χρηματοδοτηθούν οι έρευνες τα τελευταία χρόνια για την εύρεση του Μπεν.

Οποιοσδήποτε έχει πληροφορίες μπορεί να επικοινωνήσει ακόμη και διατηρώντας την ανωνυμία του με την ομάδα έρευνας του Μπεν Νίνταμ στο +441142963022, ενώ μπορεί να στείλει και email στο opben.needham@southyorks.pnn.police.uk.

Σε διαφορετική περίπτωση μπορούν κάλλιστα να επικοινωνήσουν ανώνυμα με τους Crimestoppers στο +44800555111.

Ρεπορτάζ: Μίλτος Σακελλάρης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε