Ελλάδα

Καίγεται η Αττική – Στις φλόγες Βαρνάβας και Καπανδρίτι – Οι καπνοί έχουν πνίξει όλο το λεκανοπέδιο

- Μέτωπο πολλών χιλιομέτρων σχηματίζει η φωτιά - Στη μάχη της κατάσβεσης και ο στρατός - Εκκενώθηκε το Μοναστήρι της Αναλήψεως στο Καπανδρίτι - Στάχτη τουλάχιστον 12.000 στρέμματα, στις φλόγες πολλά σπίτια - Εικόνες αποκάλυψης με τις φλόγες να κατακαίνε τα πάντα - Οι φλόγες έθεσαν σε πλήρη συναγερμό τα δύο στρατόπεδα της περιοχής που εκκενώθηκαν - Κήρυξη του Ωρωπού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζήτησε η περιφερειάρχης Αττικής - Συγκλονιστικές φωτογραφίες και βίντεο - Οι κάτοικοι προσπαθούν να σβήσουν μόνοι τους την φωτιά!

Αγωνία τέλος για την γυναίκα που δεν ήταν δυνατόν να εντοπισθεί στο Καπανδρίτι. Η γυναίκα βρέθηκε και είναι καλά στην υγεία της. Την ίδια ώρα η πυροσβεστική εκτός από το να σβήσει τα πολλά μέτωπα σε Κάλαμο, Βαρνάβα και Καπανδρίτι, προχωρεί και σε απεγκλωβισμούς ατόμων με προβλήματα υγείας που φοβούνται μήπως βρεθούν στο διάβα της φωτιάς. Αυτό έγινε πριν από λίγο για πατέρα με τα 4 παιδιά του στο Καπανδρίτι.

Νωρίτερα εκκενώθηκε το Μοναστήρι της Αναλήψεως στο Καπανδρίτι. Οι κάτοικοι αλλά και οι αρχές απευθύνουν έκκληση για νερό και καλούν όσου δήμους μπορούν να στείλουν και άλλες υδροφόρες. Οι φλόγες συνεχώς φτάνουν στις αυλές σπιτιών που είναι διάσπαρτα σε αυτές τις περιοχές και κάτοικοι και πυροσβέστες δίνουν μάχη να τα σώσουν.

fotiaspiti fotiaspiti fotiaspiti

Όλο το μέτωπο της Ανατολικής Αττικής έχει πληγεί, δήλωσε ο αντιδήμαρχος Ωρωπού Κώστας Δέδες.«Η φωτιά στον Κάλαμο εκδηλώθηκε χθες, στις 16.10, ήταν σε περιπολία το κλιμάκιο της πυροσβεστικής στην περιοχή αλλά ήταν η πρώτη φορά που υπήρξε τόσο μεγάλη καθυστέρηση στο να έρθουν τα εναέρια μέσα και στο να φθάσουν οι υδροφόρες από την Περιφέρεια, επίσης κόπηκε στην περιοχή το ρεύμα και δεν υπήρχε ρεύμα στα αντλιοστάσια για να λειτυυργήσουν οι κρουνοί» ανέφερε ο κ. Δέδες. «Δυστυχώς», πρόσθεσε, «κάηκαν πολλά σπίτια, υπάρχουν βλάβες σε αντλιοστάσια, κάηκαν μετασχηματιστές της ΔΕΗ και καλώδια, υπάρχουν αυτή την ώρα συνεργεία της ΔΕΗ για αποκατάσταση των ζημιών».

«Υπήρχαν πολλές φωτιές που τις προλάβαμε, τη χθεσινή φωτιά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε να την προλάβουμε και από θαύμα δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές» σημείωσε ο κ. Δέδες και πρόσθεσε πως «όλα τα συνεργεία του δήμου εργάζονται από χθες για αποκατάσταση των ζημιών».

Στην μάχη της κατάσβεσης συμμετέχει ενεργά και ο στρατός. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΝΕΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΜΑΣ ΜΙΛΤΟ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗ

varnavas varnavas varnavas varnavas varnavas varnavas varnavas varnavas

Τη νύχτα η φλόγες έγλειψαν τα στρατόπεδα της περιοχής με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός και να χρειαστεί να μεταφερθούν ευαίσθητα υλικά.

Στην περιοχή υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με την ηλεκτροδότηση. Η κατάσταση κρίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνη και έχει απαγορευτεί η κίνηση των οχημάτων στο δρόμο, ειδικά κοντά στο στρατόπεδο και στον δρόμο προς την παραλία Βαρνάβα. Δείτε εδώ την ανακοίνωση για τις διακοπές ρεύματος.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, επιχειρούν 2 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα. Η πυρκαγιά είναι σε πλήρη εξέλιξη, προς Βαρνάβα, Σέσι και Καπανδρίτι.

varnavas varnavas varnavas varnavas varnavas varnavas

BARN BARN

Οι κάτοικοι κάνουν λόγο για εμπρησμό, καθώς όπως αναφέρουν ακούστηκαν πολλές εκρήξεις. Δυστυχώς η πυρκαγιά, εξελίχθηκε με πολύ γρήγορο ρυθμό. Πολλά ήταν τα σπίτια που κάηκαν ολοσχερώς, τουλάχιστον πέντε σύμφωνα με τις έως τώρα αναφορές, ενώ ακόμη περίπου δέκα έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

Στην περιοχή επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 50 οχήματα, 40 άτομα πεζοπόρο και δεκάδες εθελοντές και οχήματα των τοπικών δήμων.

Συνεχώς οι δυνάμεις ενισχύονται από τους γύρω νομούς. Από τις 06:20 τόσο αεροσκάφη, όσο και ελικόπτερα ξεκίνησαν τις ρίψεις.

BARN

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στρατός Ξηράς: «Νέα εποχή» για το Πυροβολικό με τα ισραηλινά PULS και εκσυγχρονισμό των RM-70
Το Πυροβολικό μεταλλάσσεται και στοχεύει σε ένα πλήρες «kill chain» – από τον εντοπισμό, στην ταυτοποίηση, στη διαταγή βολής, μέχρι την άμεση προσβολή στόχων υψηλής αξίας, σε βάθος και σε χρόνο που πιέζει τον αντίπαλο
Πυροβολικό
Αναβλήθηκε για τις 12 Ιανουαρίου η δίκη του γνωστού τράπερ Ivan Greko
«Οι Εισαγγελικές Αρχές δεν πρέπει να σπεύδουν να ασκούν ποινικές διώξεις υπό την πίεση δημοσιευμάτων, σε υποθέσεις που δεν είναι ώριμες προς εκδίκαση και δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία», δήλωσε ο συνήγορος του κατηγορουμένου
Ο τράπερ Ivan Greko 5
Συγκλονίζουν οι συγγενείς των ορειβατών που σκοτώθηκαν στα Βαρδούσια όρη - «Τον πήρε ο παππούς του, 5 πέθανε ο πατέρας μου και 10 ο γιος μου»
«Πέθανε ο πατέρας μου και τον έπαιρνα τηλέφωνο και ήταν κλειστό, ενημέρωσα κάτι φίλους του που είναι πάνω και άρχισε η έρευνα» λέει ο πατέρας του Γιώργου Δόμαλη
Οι ορειβάτες που χάθηκαν στα Βαρδούσια όρη
Νέα αποκάλυψη που «καίει» τον γιο και φερόμενο δολοφόνο της Ελένης Παπαδοπούλου - Το προφίλ του 60χρονου, τα χρέη και οι καβγάδες
Οι αρχές να εκτιμούν πως το έγκλημα έγινε σε τρεις φάσεις, ο 60χρονος πρώτα φέρεται να νάρκωσε την μητέρα του, ύστερα να της προκάλεσε ασφυξία και στη συνεχεία να έκαψε το σπίτι με την ίδια μέσα
Ο γιος του υπουργού συνελήφθη για τη δολοφονία της μητέρας του
Την Πέμπτη, 01 Ιανουαρίου, κυκλοφορεί το νέο φύλλο της Εφημερίδας «Κιβωτός της Ορθοδοξίας» – Νέα Χρονιά, Νέες Προσφορές, Νέα τιμή
Την Πέμπτη, 01 Ιανουαρίου, κυκλοφορεί το νέο φύλλο της Εφημερίδας «Κιβωτός της Ορθοδοξίας» Η εφημερίδα  ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ Σας εύχεται...
Την Πέμπτη, 01 Ιανουαρίου, κυκλοφορεί το νέο φύλλο της Εφημερίδας «Κιβωτός της Ορθοδοξίας» – Νέα Χρονιά, Νέες Προσφορές, Νέα τιμή
Ανυποχώρητοι οι αγρότες ετοιμάζονται για Πρωτοχρονιά στους δρόμους: Έκλεισαν τον παρακαμπτήριο στο μπλόκο Νίκαιας, την Ιόνια Οδό και την Λάρισας – Βόλου
Η πανελλαδική σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο, είτε στα Μάλγαρα είτε στη Σίνδο, ενώ την ίδια ώρα, οι κινητοποιήσεις τους συνεχίζονται με τους αγρότες να σκληραίνουν τη στάση τους
Μπλόκο αγροτών στη Λάρισα
90