Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Γιώργος Δούλης το όνομα του Έλληνα που έχασε τη ζωή του στο Norman Atlantic – Παγιδεύτηκε στη “γλίστρα” του πλοίου – Σώθηκε η σύζυγός του

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου, Reuters

Στη δημοσκότητα δόθηκε το όνομα του Έλληνα που ανασύρθηκε νεκρός από το Norman Atlantic. Ήταν μαζί με τη γυναίκα του όταν εγκλωβίστηκαν στη “γλίστρα” του πλοίου στην προσπάθειά τους να διασωθούν. Η φωτιά στο πλοίο ξέσπασε τα ξημερώματα στο γκαράζ.

Είναι πλέον επιβεβαιωμένο: υπάρχει νεκρός στο πλοίο Norman Altantic όπου από τα ξημερώματα έχει ξεσπάσει φωτιά και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες, η επιχείρηση διάσωσης. Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, ο άτυχος άνδρας ήταν Έλληνας και ονομάζεται Γιώργος Δούλης.

Την πληροφορία μετέδωσε πρώτα η Corriere della Sera και την επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος Τύπου του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, Νίκος Λαγκαδιανός.

Νεκρός είναι ο Γιώργος Δούλης, που ταξίδευε για την Ιταλία μαζί με τη σύζυγό του, Θεοδώρα, η οποία έχει σωθεί και μεταφέρεται στο Μπρίντεζι της Ιταλίας. Το αρμόδιο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης της Ιταλίας (RCC ROMA) επιβεβαίωσε την ανάσυρση νεκρού άνδρα από τη γλίστρα διάσωσης επιβατών.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο άτυχος άνδρας και η γυναίκα του είχαν εγκλωβιστεί στη γλίστρα του πλοίου κατά την προσπάθειά τους να διαφύγουν. Δυστυχώς, όμως, εγκλωβίστηκαν εκεί. Η επικοινωνία με τους διασώστες δεν ήταν δυνατή. Τελικά, ο άνδρας δεν τα κατάφερε και ανασύρθηκε από τη γλίστρα νεκρός.

Μέχρι στιγμής, έχουν διασωθεί 165 άνθρωποι, ανάμεσά τους πολλά παιδιά και η επιχείρηση διάσωσης θα συνεχιστεί ακόμη και όλη νύχτα αν χρειαστεί. Το πλοίο έχει δέσει σε ιταλικό ρυμουλκό και ρουμουλκείται έστω και με δυσκολία.

Η φωτιά στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο, «Νorman Αtlantic» ξέσπασε τα ξημερώματα υπό αδιευκρίνιστη αιτία, ενώ έπλεε 45 ναυτικά μίλια από την Κέρκυρα.

Μέχρι στιγμής έχουν απεγκλωβιστεί 165 άνθρωποι. 39 από τους διασωθέντες έχουν ήδη μεταφερθεί στο φορτηγό πλοίο Aby Jeannete, άλλοι 51 με ελικόπτερο στο πλοίο Europa Cruise, 49 στο πλοίο Spirit of Pireus εκ των οποίων οι 25 Έλληνες.
Ήδη, έχουν μεταφερθεί με ελικόπτερα της ιταλικής ακτοφυλακής στο Λέτσε της Ιταλίας εννέα από τους διασωθέντες, ανάμεσα στους οποίους τρείς Έλληνες, ενώ ένας επιβάτης βρίσκεται σε πλοίο που κατευθύνεται στο Μπρίντεζι
.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: newsroom newsit.gr – ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ, ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ
Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε