Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Ο καιρός την Πρωτομαγιά: Στους 28 βαθμούς η θερμοκρασία – Αναλυτική πρόγνωση για το τριήμερο

Ο καιρός την Πρωτομαγιά: Στους 28 βαθμούς η θερμοκρασία – Αναλυτική πρόγνωση για το τριήμερο

– Ποδαρικό με λιακάδα κάνει ο Μάης
– Την Κυριακή ο υδράργυρος θα φλερτάρει με τους 28 βαθμούς κελσίου
– Τι πρέπει να ξέρουν όσοι θα κάνουν το πρώτο τους μπάνιο, τι θερμοκρασία θα έχει η θάλασσα
– Αναλυτική πρόγνωση του καιρού για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς από τον Τάσο Αρνιακό

Παρά το γεγονός ότι ο Απρίλης μας εγκαταλείπει με συννεφιές, βροχές και μπόρες οι οποίες θα εκδηλωθούν κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά και κατά τόπους θα είναι έντονες, εντούτοις ο Μάης έρχεται ανοιξιάτικος, ηλιόλουστος και με υψηλές θερμοκρασίες.

Τι καιρό θα κάνει ανήμερα της Πρωτομαγιάς

Ανοιξιάτικος, χαμογελαστός, αισιόδοξος, ηλιόλουστος και ζεστός θα είναι ο Μάης στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Θα υπάρξουν κάποιες νεφώσεις κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά και υπάρχει μια πολύ μικρή πιθανότητα για κάποιες μπόρες κυρίως στη Ροδόπη, στα ορεινά δηλαδή της Θράκης.

Οι άνεμοι θα ειναι μεταβλητοί ασθενείς και μόνο στα νότια πελάγη θα πνέουν δυτικοί – βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, άρα τα πελάγη θα είναι καλοτάξιδα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 9 εως 22 βαθμούς, στα κεντρικά από 10 εως 26 βαθμούς ενώ στις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη από 12 εως 23 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε λιακάδα με λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι θα πυκνώσουν αλλά δε θα εκδηλωθούν βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανοιχτά εως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 εως 24 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε πρωϊνές ομίχλες με λίγες συννεφιές που το μεσημέρι και το απόγευμα θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 εως 22 βαθμούς κελσίου.

Η πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού για την Παρασκευή

Καλοκαιρία και το Σάββατο

Περιμένουμε καλοκαιρία σε ολόκληρη τη χώρα με αραιές μόνο συννεφιές που κατά περιόδους θα πυκνώνουν, χωρίς βροχές, χωρίς καταιγίδες, χωρίς καθόλου φαινόμενα.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 4 μποφόρ, στα νοτιότερα πελάγη θα πνέουν δυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 9 εως 24 βαθμούς, στα κεντρικά από 10 εως 26 βαθμούς και στα Δωδεκάνησα, την Κρήτη και τις Κυκλάδες από 12 εως 25 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες συννεφιές το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, θαλάσσια αύρια δηλαδή 2 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 13 εως 25 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λιακάδα το πρωί και λίγα σύννεφα το μεσημέρι και το απόγευμα που θα πυκνώσουν κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 2 με 3 μποφόρ, θαλάσσια αύρα δηλαδή στον Θερμαϊκό. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 12 εως 24 βαθμούς κελσίου.

Η πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού για το Σάββατο

Καιρός για…μπάνιο την Κυριακή

Θα συνεχιστεί η καλοκαιρία σε όλη τη χώρα και μόνο λίγες συννεφιές θα εκδηλωθούν το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά χωρίς όμως σπουδαία φαινόμενα. Ισως μόνο πέσει λιγο ψιλόβροχο στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και κυρίως στη Ροδόπη.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 4 μποφόρ και μόνο στα νοτιότερα πελάγη θα πνέουν δυτικοί – νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο, θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 13 εως 25 βαθμούς, στα κεντρικά από 12 εως 28 βαθμούς και στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα από 15 εως 26 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική η μέρα θα είναι ηλιόλουστη με λίγα σύννεφα το μεσημέρι αλλά το βράδυ και πάλι ο καιρός θα ανοίξει. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 2 με 3 μποφόρ και στα ανοιχτά εως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 εως 27 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λιακάδα το πρωί με λίγα σύννεφα το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 2 με 3 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 13 εως 25 βαθμούς κελσίου.

Η θερμοκρασία στις θάλασσες, στη βόρεια Ελλάδα θα είναι 13 βαθμοί κελσίου, στο Βόλο και τον Μαλιακό από 15 εως 16 βαθμούς κελσίου και στις νοτιότερες θάλασσες η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 εως 18 βαθμούς κελσίου.

Η πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού για την Κυριακή

ΡΕΠΟΡΤΑΖ – ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε