Ελλάδα

Πέθανε η ηθοποιός Δέσποινα Στυλιανοπούλου σε ηλικία 91 ετών

Πέθανε σε ηλικία 91 ετών η ηθοποιός Δέσποινα Στυλιανοπούλου, που έπαιξε σε εκατοντάδες ταινίες της «χρυσής εποχής» του Ελληνικού κινηματογράφου.

Η Δέσποινα Στυλιανοπούλου γεννήθηκε στη Μεσσήνη και σπούδασε φωνητική στο Ελληνικό Ωδείο και θέατρο στη Δραματική Σχολή του Δημήτρη Ροντήρη.

Παράλληλα, παρακολούθησε μαθήματα στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1959, εμφανίστηκε με το Πειραϊκό Θέατρο του Δημήτρη Ροντήρη στην τραγωδία «Ηλέκτρα». Συνέχισε να παίζει στο θέατρο, σε έργα πρόζας, αλλά και σε επιθεωρήσεις.

Στον κινηματογράφο έκανε την πρώτη της εμφάνιση το 1961 στην πολεμική ταινία της Έλλης Νεζερίτη «Ο Ξένος της Νύχτας». Την ίδια χρονιά εμφανίστηκε σε ένα μικρό ρόλο στην ταινία «Η Αλίκη στο Ναυτικό» του Αλέκου Σακελλάριου. Στη συνέχεια, καθιερώθηκε σε κωμικούς ρόλους και ιδιαίτερα στον τυποποιημένο ρόλο της υπηρέτριας που, αν και δεύτερος, καθόριζε την επιτυχία της ταινίας.

Έπαιξε, δίπλα στους σπουδαιότερους πρωταγωνιστές του κινηματογράφου, σε περισσότερες από 100 ταινίες, κάτι, που όπως λέει η ίδια, αποτέλεσε μεγάλο σχολείο. Από το 1973 υπήρξε κατά περιόδους θιασάρχης στο θέατρο “Αυλαία” στον Πειραιά.

Το 2012 κυκλοφόρησε  βιβλίο με στιγμές από τη ζωή της με τον τίτλο «Ηθοποιός αμέσου δράσεως» (εκδόσεις Τετράγωνο). Την περίοδο 2013-’14  πρωταγωνίστησε στο έργο «Οίκος Ευγηρίας» στο θέατρο Ορφέας. 

Τον τελευταίο καιρό η Δέσποινα Στυλιανοπούλου αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστό η ανιψιά της, Αννα Στυλιανοπούλου.

«Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε ότι έφυγε γαλήνια από τη ζωή η πολυαγαπημένη μας αδελφή, θεία και γιαγιά Δέσποινα Στυλιανοπούπου, περιτριγυρισμένη από την οικογένειά της, που ήταν στο πλευρό της. Καλό ταξίδι αγαπημένη μας, θα μας λείψεις πολύ», έγραψε στο instagram.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Anna Stylianopoulou (@annastylianopoulou)

H Άννα Στυλιανοπούλου, είχε μιλήσει πριν λίγο καιρό στο Happy Day για την αγαπημένη ηθοποιό και είχε αναφέρει ότι η υγεία της δεν ήταν πολύ καλή.

«Η θεία μου δεν έχει εξαφανιστεί απλά πέρασε και περνάει μια δύσκολη περιπέτεια στην υγεία της. Είχε μια απότομη πτώση στην υγεία της τις τελευταίες 3-4 εβδομάδες και αποφάσισε η οικογένειά της να μπει σε μια κλινική αυξημένης φροντίδας για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματά της.

Αν δεν την είχαμε μεταφέρει μπορεί να είχαμε μια πολύ άσχημη εξέλιξη σήμερα. Είναι πολύ δύσκολο για όλους μας να τη βλέπουμε έτσι.Είναι δύσκολη η κατάστασή της επειδή είναι ψυχολογικά πεσμένη, επηρεάστηκε πάρα πολύ τους τελευταίους μήνες γιατί έχασε τους φίλους της.

Έχει μία λοίμωξη αυτή τη στιγμή που αντιμετωπίζεται. Οι γιατροί μας είπαν ότι πρέπει να κάνουμε υπομονή. Τη βλέπουμε καθημερινά όλα τα ανίψια της».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συνελήφθη στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» 19χρονος που άρπαξε ανήλικη και προσπάθησε να ταξιδέψει στην Τουρκία
Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Θεσσαλονίκης τους βρήκαν να επιχειρούν να εκδώσουν εισιτήρια προκειμένου να ταξιδέψουν στην Τουρκία, οπότε και ο άντρας συνελήφθη
Το αεροδρόμιο Μακεδονία
Αυτοκίνητο τούμπαρε και πέρασε στο αντίθετο ρεύμα της Εγνατίας στη Θεσσαλονίκη - Νεκρός 24χρονος, ένας σοβαρά τραυματίας
Το τροχαίο έγινε όταν 2 αυτοκίνητα συγκρούστηκαν μεταξύ τους στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη με αποτέλεσμα το ένα από αυτά να περάσει στο αντίθετο ρεύμα και να συγκρουστεί μετωπικά με διερχόμενο αυτοκίνητο - Ο τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο ΑΧΕΠΑ
Αυτοκίνητο
Ανανεώθηκε πριν 50 λεπτά
12
Ρομά εξαπατούσαν γυναίκες στη Ρόδο παριστάνοντας υπαλλήλους της ΔΕΔΔΗΕ - Τις έπειθαν να βγάλουν τα κοσμήματα εκτός σπιτιού
Οι δράστες έλεγαν στα θύματα πως μπορεί να προκληθεί φωτιά και έτσι τις έβαζαν να κρύψουν τα κοσμήματά τους σε αλουμινόχαρτο και να τα βγάλουν από το σπίτι τους για να μην καταστραφούν
Περιπολικό 2
Τραγωδία στην οδό Κωνσταντινουπόλεως: Νεκρός πεζός που παρασύρθηκε από συρμό τρένου - Επιχείρησε να διασχίσει τις γραμμές
Ο άνδρας προσπάθησε να διασχίσει κάθετα τη γραμμή από αφύλακτο σημείο - Στο σημείο έσπευσαν 6 πυροσβέστες με 2 οχήματα, ενώ έφτασαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και περιπολικό της αστυνομίας
Τρένο παρέσυρε πεζό
13