Ελλάδα

Τι θα γίνει με εστίαση, γυμναστήρια και πρακτορεία ΟΠΑΠ – Τι αλλάζει στο ψάρεμα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την πρόθεση της κυβέρνησης να ανοίξει σταδιακά το λιανικό εμπόριο και να μην ξανακλείσει, επεσήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 κάλεσε τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα. «Να μην σπαταλήσουμε την ευκαιρία. Θα είναι κρίμα να έχουμε πισωγύρισμα», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης ο υπουργός σημείωσε «είμαστε κοντά στο να προτείνουμε το άνοιγμα της εστίασης, με χρήση των εξωτερικών χώρων».

Ο υπουργός απαντώντας σε ερωτήσεις έκανε διευκρινίσεις για τις μετακινήσεις τα Σαββατοκύριακα, για το άνοιγμα σχολείων, γυμναστηρίων και πρακτορείων ΟΠΑΠ και για το ψάρεμα.

Click4More Οδηγός για ψώνια: Βήμα – βήμα όσα πρέπει να κάνουμε από την Δευτέρα

Σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις από δήμο σε δήμο, κάθε Σαββατοκύριακο, με χρήση του κωδικού 6 σε sms στο 13033, με έως 3 άτομα ή μια οικογένεια, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «μπορούν να μετακινηθούν οι πολίτες οπουδήποτε εντός της ίδιας περιφερειακής ενότητας ανά την επικράτεια ή εντός της Αττικής, εφόσον πρόκειται για κατοίκους του λεκανοπεδίου.

Επεσήμανε ότι στην παρούσα φάση δεν γίνεται να ανοίξουν τα γυμναστήρια, διότι υγειονομικώς θεωρούνται εστίες μετάδοσης, λόγω των συνθηκών άθλησης όσων τα χρησιμοποιούν.

Για τα πρακτορεία ΟΠΑΠ, ο υπουργός είπε ότι επίσης δεν δόθηκε έγκριση από την επιτροπή στην πρόταση του υπουργείου για να ανοίξουν από την Δευτέρα, προσθέτοντας ότι θα επανεξεταστεί το εν λόγω θέμα την ερχόμενη εβδομάδα.

Αναφορικά με την εστίαση, ο κ. Γεωργιάδης είπε «είμαστε κοντά στο να προτείνουμε το άνοιγμα της εστίασης, με χρήση των εξωτερικών χώρων».

Για το ψάρεμα, είπε ότι εφόσον τα Σαββατοκύριακα επιτρέπεται η διαδημοτική μετακίνηση, θα μπορούσε κάποιος, εντός των ορίων που επιτρέπεται, να πάει και για ψάρεμα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Μου είπε ότι του έβαλε λιβάνι, όχι ατροπίνη» λέει φίλη της 41χρονης που δηλητηρίαζε τον πρώην σύζυγό της - Βίντεο με τον γιατρό να καταρρέει
«Η νοσηλεύτρια μου είπε ότι μια ρασοφορεμένη της πούλησε λιβάνι λέγοντάς της ότι μπορείς να το φας» αποκαλύπτει η φίλη της 41χρονης
Περιστέρι
Νέες αποκαλύψεις για τον θάνατο Μαζωνάκη: Στο «μικροσκόπιο» η γυναίκα που έκανε ταυτόχρονα πλασμαφαίρεση, η δεύτερη κλινική και τα alert του μηχανήματος
Τι αναφέρει περιβάλλον της συμβούλου ψυχικής υγείας στην Πατριάρχου Ιωακείμ - Η «θεραπεύτρια κακάο» και το πώς «χάκαραν» το μηχάνημα πλασμαφαίρεσης με φυσικό ορό
Ο Γιώργος Μαζωνάκης και το εσωτερικό της κλινικής στο Κολωνάκι
Ταυτοποιήθηκε ο δράστης της δολοφονίας της 59χρονης στον Εύοσμο - Ληστεία «βλέπει» η ΕΛΑΣ πίσω από το έγκλημα
Πρόκειται για 47χρονο που συνελήφθη για ναρκωτικά δύο μέρες μετά το έγκλημα, οι αρχές κατάφεραν να τον ταυτοποιήσουν έπειτα από έρευνες στο σπίτι του και ελέγχους καταθέσεων και βιντεοληπτικών υλικών
Η 59χρονη που εντοπίστηκε νεκρή