Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Θρίλερ σε πάρκινγκ supermarket ΑΒ στο Ίλιον που έχει πλημμυρίσει μέχρι το ταβάνι – Φόβοι για εγκλωβισμένους – Ισχυρές καταιγίδες τώρα στην Αττική

Θρίλερ σε πάρκινγκ supermarket ΑΒ στο Ίλιον που έχει πλημμυρίσει μέχρι το ταβάνι – Φόβοι για εγκλωβισμένους – Ισχυρές καταιγίδες τώρα στην Αττική

– Ισχυρή χαλαζόπτωση σε όλες σχεδόν τις περιοχές της Αττικής
– Περισσότερες από 500 κλήσεις έχει δεχθεί η Πυροσβεστική για πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα
– Στην Ανθούπολη από μπαζωμένα ρέματα το νερό έριξε τον τοίχο ενός σπιτιού και βγήκε στον άλλο δρόμο
– Παρασύρθηκαν αυτοκίνητα και κινδύνευσαν δεκάδες άνθρωποι που ήταν για ώρες εγκλωβισμένοι
– Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες
– ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Τρομακτικά είναι τα προβλήματα από την άγρια κακοκαιρία που σφυροκοπάει εδώ και ώρες το λεκανοπέδιο Αττικής και ήδη αυτά τα προβλήματα θα γιγαντωθούν, καθώς την τελευταία ώρα, ισχυρές καταιγίδες σαρώνουν τις περισσότερες περιοχές της Αθήνας.

Η πυροσβεστική μέχρι αυτή την ώρα έχει δεχθεί περισσότερες από 450 κλήσεις, αλλά όλη η προσοχή πλέον επικεντρώνεται στο Ίλιον όπου σε ένα κεντρικό σούπερ μάρκετ έχει πλημμυρίσει το υπόγειο πάρκινγ τουλάχιστον μέχρι το ταβάνι.

Δείτε το βίντεο

Σύμφωνα με πληροφορίες της Πυροσβεστικής, στο υπόγειο πάρκινγ του σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος είναι εγκλωβισμένα τουλάχιστον 12 αυτοκίνητα και κανείς δεν ξέρει εάν μέσα στο πάρκινγ ή σε αυτά τα αυτοκίνητα υπάρχουν εγκλωβισμένοι άνθρωποι. Ωστόσο, από το προσωπικό του σούπερ μάρκετ δεν έχει αναζητηθεί κανείς και ούτε υπάρχει στην Πυροσβεστική αναφορά για αγνοούμενους.

Η Πυροσβεστική βρίσκεται ήδη στο σημείο και προσπαθεί να απαντλήσει τα ύδατα από το υπόγειο πάρκινγ, μία διαδικασία όμως που αποκλείεται να έχει ολοκληρωθεί νωρίτερα από το πρωί.

To βίντεο ενός πολίτη δείχνει την εικόνα στο Ίλιον πριν από λίγες ώρες

Την ίδια ώρα, στην Ανθούπολη στο Περιστέρι κάτοικοι καταγγέλλουν πως από τα μπαζωμένα ρέματα τα νερά συγκεντρώθηκαν και μπήκαν στα σπίτια τους.

Μάλιστα, τα ορμητικά νερά μπήκαν σε ένα σπίτι, γκρέμισαν έναν τοίχο και βγήκαν σε άλλο δρόμο. Πολλοί μάλιστα είναι οι κάτοικοι της περιοχής όπου αυτή τη στιγμή είναι πλέον άστεγοι και δεν έχουν που να μείνουν το βράδυ.

Χαμός στην Κοκκινιά
 

Εικόνες σοκ στην Κοκκινιά - ΦΩΤΟ - NEWSIT

Ακόμα ένα όχημα της Πυροσβεστικής βρίσκεται στο ΤΕΙ Αιγάλεω, καθώς υπάρχει κλήση για πλημμυρισμένο υπόγειο. Τα προβλήματα επικεντρώνονται αυτή την ώρα σε Περιστέρι, Ίλιον, Αχαρνές και Μενίδι με τις περισσότερες κλήσεις να αφορούν σε αντλήσεις υδάτων.

Κοκκινιά: Τεράστια τα προβλήματα - ΦΩΤΟ - NEWSIT

Εικόνες καταστροφής άφησε πίσω της η νεροποντή στα δυτικά προάστια. Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και πολλά είναι τα αυτοκίνητα που παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά και στη συνέχεια στοιβάχτηκαν το ένα πάνω στο άλλο. Άλλα οχήματα εγκλωβίστηκαν σε σημεία όπου είχαν συσσωρευτεί νερά, και σε κάποιες περιπτώσεις χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για να απεγκλωβιστούν οδηγοί.

Κοκκινιά: Τεράστια τα προβλήματα - ΦΩΤΟ - NEWSIT

Αυτή την ώρα επιχειρούν 135 πυροσβέστες με 65 οχήματα, αλλά όπως επισημαίνουν από την Πυροσβεστική θα χρειαστούν αρκετές ώρες για να αποκασταθούν τα προβλήματα.

Κοκκινιά - ΦΩΤΟ - NEWSIT

Προβλήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας

Σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.

Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ διεκόπη η κυκλοφορία των συρμών μεταξύ Πειραιά -Ρέντη ενώ η αμαξοστοιχία IC 58 με αναχώρηση 16.18 από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη έχει καθυστέρηση στο Μενίδι 1 ώρα και 40 λεπτά λόγω των πλημμυρών στις Αχαρνές. Επίσης, διεκόπη η κυκλοφορία στη γραμμή Διακοφτό- Καλαβρυτα.

Αστατος ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Το Σαββατοκύριακο ο καιρός προβλέπεται άστατος με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα βορειανατολικά τμήματα της χώρας, αλλά θα υπάρχουν και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνειας. Χιόνια θα εξακολουθήσουν να πέφτουν στα βόρεια και κεντρικά ορεινά, ακόμη και στον Παρνασσό.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι – βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο ακόμη και 8 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν δυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση δεν πρόκειται να ξεπεράσει ούτε και τη Δευτέρα τους 18 με 19 βαθμούς.

Ακούστε την πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού για το Σαββατοκύριακο

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε