Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Ακτιβιστές πέταξαν πουρέ στον πίνακα «Θυμωνιές» του Μονέ για να στείλουν μήνυμα για την κλιματική αλλαγή

Ακτιβιστές πέταξαν πουρέ στον πίνακα «Θυμωνιές» του Μονέ για να στείλουν μήνυμα για την κλιματική αλλαγή

Μετά την τοματόσουπα που πέταξαν ακτιβίστριες της βρετανικής «Just Stop Oil» στον πίνακα «Ηλιοτρόπια» του Βίνσεντ Βαν Γκογκ στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου, άλλοι ακτιβιστές πέταξαν έτοιμο πουρέ στον πίνακα «Θυμωνιές» του Μονέ στο μουσείο Μπαρμπερίνι της Γερμανίας.

Οι ακτιβιστές της οργάνωσης Letzte Generation (μτφ. Τελευταία Γενιά), θέλοντας να στείλουν μήνυμα για την κλιματική αλλαγή, πέταξαν πουρέ στον πίνακα του Μονέ, που εκτίθεται στο μουσείο Μπαρμπερίνι της Γερμανίας. Το εμβληματικό έργο τέχνης έχει αξία 110 εκατ. δολάρια!

Ωστόσο, όπως αναφέρουν και τα διεθνή ΜΜΕ, ο πίνακας του 1890 προστατευόταν από ειδικό γυαλί, μια συνηθισμένη τακτική των μουσείων για να διατηρούνται τα έργα τέχνης, ειδικά αν είναι τόσο παλιά.

Δείτε την επίθεση των ακτιβιστών στον πίνακα του Μονέ:

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες, ακτιβίστριες της βρετανικής οργάνωσης «Just Stop Oil» πέταξαν ντοματόσουπα στον πίνακα «Ηλιοτρόπια» του Βίνσεντ βαν Γκογκ, στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου. Συνελήφθησαν και κατηγορούνται για «εγκληματική φθορά».

Μάλιστα, οι ακτιβιστές της συγκεκριμένης οργάνωσης δεν έμειναν… εκεί, καθώς πέταξαν μπογιά και στη βιτρίνα της Aston Martin στο Λονδίνο ενώ κόλλησαν τα χέρια τους στην άσφαλτο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις