Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

13 νεκροί και 33 τραυματίες στο Σουδάν – Προσπάθησαν να απελευθερώσουν ομήρους

REUTERS
Τουλάχιστον 13 αστυνομικοί σκοτώθηκαν και 33 τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις με ομάδα ενόπλων στο Νταρφούρ, είπαν αξιωματούχοι σήμερα.

«Δεκατρείς αστυνομικοί σκοτώθηκαν και 33 τραυματίστηκαν στην Τζέμπελ Μάρα στο Νότιο Νταρφούρ τη νύχτα της Πέμπτης», είπε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας που επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς. «Δεν έχω άλλες λεπτομέρειες τώρα».
 
Νωρίτερα, ο Άχμεντ αλ Τουγάνι, ένας άλλος εκπρόσωπος της αστυνομίας ο οποίος μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, είπε ότι στο χθεσινοβραδινό επεισόδιο «ενεπλάκη μια ένοπλη συμμορία, όχι κάποια αντάρτικη οργάνωση. Η αστυνομία αποπειράθηκε να απελευθερώσει τρεις ομήρους στη Τζέμπελ Μάρα (ανατολικά). Ξέσπασαν συγκρούσεις με τη συμμορία και χάσαμε 13 άνδρες. Τριάντα τραυματίστηκαν».
 
Ο Άμπντελ Χαμίντ Κάσα, κυβερνήτης της περιοχής του Νότιου Νταρφούρ, είπε μιλώντας στο Ρόιτερς ότι οι αστυνομικοί συμμετείχαν σε επιχείρηση για την απελευθέρωση τριών στρατιωτικών που είχαν απαχθεί από άγνωστη ένοπλη ομάδα όταν ξέσπασε η μάχη, και πρόσθεσε ότι οι λεπτομέρειες είναι ασαφείς.
 
Ο Κάσα διέψευσε δημοσίευμα της εφημερίδας αλ Άχντατ σύμφωνα με το οποίο ο ένας από τους ομήρους τους οποίους οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να απελευθερώσουν ήταν ο 34χρονος ιταλός εργαζόμενος στην μη κυβερνητική οργάνωση αρωγής Emergency, Φραντσέσκο Ατσάρα, που είχε απαχθεί τον περασμένο μήνα από ενόπλους στο Νότιο Νταρφούρ.
 
«Ο Ιταλός είναι άλλη υπόθεση», είπε ο Κάσα.
 
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας ανέφερε ότι συνεργάζεται με την αποστολή του ΟΗΕ στο Νταρφούρ και με τις τοπικές αρχές για να βρεθεί μια λύση.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε