Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 28 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

345 νεκροί - Ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου σε φεστιβάλ

345 νεκροί - Ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου σε φεστιβάλ
REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 23.11.2010 | 07:44
Πρώτη δημοσίευση: 22.11.2010 | 21:30

Σκηνές φρίκης στην Καμπότζη. Εκατοντάδες άτομα ποδοπατήθηκαν σε μία γέφυρα που ενώνει την πρωτεύουσα με το μικρό νησί Ντάιμοντ όπου γίνονταν οι εκδηλώσεις για το φεστιβάλ νερού.

Τουλάχιστον 345 άνθρωποι σκοτώθηκαν το βράδυ όταν ποδοπατήθηκαν σε μία γέφυρα στην πρωτεύουσα της Καμπότζης Πνομ Πενχ, ενώ ανάλογος είναι και ο αριθμός των τραυματιών, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της χώρας Χουν Σαν.

Τα περισσότερα θύματα ποδοπατήθηκαν ή πνίγηκαν όταν χιλιάδες άνθρωποι που βρίσκονταν σε μια γέφυρα που ενώνει την πρωτεύουσα με το μικρό νησί Ντάιμοντ όπου γίνονταν οι εκδηλώσεις της τελευταίας ημέρας του τριήμερου ετήσιου Φεστιβάλ του Νερού πανικοβλήθηκαν αφού σημειώθηκαν περιστατικά ηλεκτροπληξίας.

REUTERS
REUTERS

Ο πρωθυπουργός Χου Σαν εξέφρασε στην τηλεόραση τη λύπη του για το δυστύχημα. Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση δύο νοσοκομεία αναφέρουν ότι οι νεκροί φτάνουν τους 278, ανάμεσά τους 240 γυναίκες.

Για τον Χου Σαν πρόκειται "για τη μεγαλύτερη τραγωδία από το καθεστώς του Πολ Ποτ", οπότε έχασαν τη ζωή τους περίπου δύο εκατομμύρια άνθρωποι, δηλαδή το ένα τέταρτο του πληθυσμού, από βασανιστήρια, υποσιτισμό ή εξάντληση.

REUTERS
REUTERS

Ο πρωθυπουργός εξάλλου κήρυξε την Τετάρτη ημέρα εθνικού πένθους, ενώ επεσήμανε ότι τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά. "Πρέπει να ερευνήσουμε περαιτέρω όσα συνέβησαν", δήλωσε, υπογραμμίζοντας ότι θα συσταθεί μία επιτροπή για αυτό το λόγο.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο