Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ανατροπή! Θάφτηκαν ζωντανοί οι δύο 11χρονοι – Ανοίγουν την υπόθεση μετά τις νέες μαρτυρίες

Ανατροπή! Θάφτηκαν ζωντανοί οι δύο 11χρονοι – Ανοίγουν την υπόθεση μετά τις νέες μαρτυρίες

Ήταν τον Αύγουστο του 1980 που ο John Greenwood και ο Gary Miller ξυλοκοπήθηκαν και θάφτηκαν ζωντανοί σε χωματερή στο Whiston. Οι αρχές πλέον ανοίγουν ξανά τον φάκελο της υπόθεσης δολοφονίας των δύο 11χρονων φίλων.

Τα δύο ανήλικα αγόρια είχαν πεθάνει αργότερα στο νοσοκομείο, με τη νεκροψία να αποκαλύπτει πως είχαν δεχθεί χτυπήματα στο κεφάλι. Οι αστυνομικοί πλέον απευθύνουν έκκληση για πληροφορίες μετά την αποκάλυψη νέων μαρτύρων στους Sunday Times. Μιλώντας εκ μέρους των δύο οικογενειών, η αδερφή του John Greenwood Deborah επισήμανε πως η απώλεια των δύο 11χρονων με τόσο φριχτό τρόπο διέλυσε τις δύο οικογένειες που προσπαθούν ακόμα να ξεπεράσουν το γεγονός.

Ο John Greenwood (11) με την αδερφή του Deborah (2) και τον αδερφό του David (8)

“Το γεγονός ότι κανείς δεν καταδικάστηκε για τις δολοφονίες τους το έκανε ακόμα πιο δύσκολο. Εδώ και 36 χρόνια ζούσαμε με το άγχος και τον φόβο ότι θα μπορούσαμε να καθόμαστε δίπλα στον δολοφόνο τους σε ένα λεωφορείο ή να περπατάμε δίπλα τους στον δρόμο. Η δολοφονία ενός παιδιού προκαλεί απίστευτο πόνο σε μια οικογένεια και το λιγότερο που αξίζουμε είναι να βρεθεί το διαβολικό πρόσωπο που το έκανε αυτό και να οδηγηθεί στη φυλακή”.

Οι δύο οικογένειες είναι ενωμένες στον αγώνα για απονομή δικαιοσύνης και υποστηρίζονται από συγγενείς, φίλους και ντόπιους. “Περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι έγιναν μέλη της σελίδας μου στο facebook για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στον αγώνα μας για απονομή δικαιοσύνης για τον John και τον Gary”.

O John Cheeseman από το Prescot είχε συλληφθεί και κατηγορηθεί για τη δολοφονία των δύο αγοριών, αλλά διαπιστώθηκε πως δεν είναι ένοχος σε δίκη στο Liverpool Crown Court. Ερευνητές της μονάδας Serious Crime Review απευθύνουν έκκληση σε όποιον είδε τον John Greenwood και τον Gary Miller το μοιραίο Σάββατο, στις 16 Αυγούστου 1980, να μιλήσουν στις αρχές, καθώς μπορεί να έχουν πληροφορίες ζωτικής σημασίας για την έρευνα.

Ο John Greenwood με τον αδερφό του David

Τα δύο ανήλικα αγόρια είχαν βρεθεί κάτω από ένα στρώμα σε ένα εγκαταλελειμμένο ανθρακωρυχείο στο Pottery Lane που είχε μετατραπεί σε σκουπιδότοπο. “Έχουμε νέες πληροφορίες τον τελευταίο μήνα και θέλουμε να εκμεταλλευτούμε αυτή την ευκαιρία. Απευθύνουμε έκκληση σε όποιον μπορεί να μας βοηθήσει να βρούμε τον δολοφόνου ή τους δολοφόνους των δύο 11χρονων φίλων πριν από 36 χρόνια”, τόνισε ο επικεφαλής των ερευνών Paul Richardson.

Πηγή: Mirror

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε