Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Άνεργοι ελάτε σ’ εμάς

Άνεργοι ελάτε σ’ εμάς

Η Γερμανίδα υπουργός Παιδείας Ανέτε Σαβάν επιδιώκει την προσέλκυση νεαρών άνεργων Ισπανών στη γερμανική αγορά εργασίας.

Η Γερμανο-ισπανική Διάσκεψη για την Εκπαίδευση στη Στουτγκάρδη, στην οποία δίνουν το “παρών” η Γερμανίδα υπουργός Παιδείας Ανέτα Σαβάν και ο Ισπανός ομόλογός της Χοσέ Ιγκνάθιο Βερτ Ορτέγκα, έχει ως σκοπό την ανάδειξη εναλλακτικών λύσεων για νέους Ισπανούς που πλήττονται από την οικονομική κρίση.

Στοιχεία του γερμανικού υπουργείου Παιδείας δείχνουν ότι η ανεργία μεταξύ των νέων στην Ευρώπη έχει φθάσει το 25%. Στην Ισπανία, μάλιστα, το 50% των νέων είναι άνεργοι.

Η συνεργασία Γερμανίας-Ισπανίας στοχεύει να καταπολεμήσει την ανεργία ανάμεσα στους νέους στην Ισπανία ή να τους δώσει προοπτικές να εργαστούν σε χώρες του ευρωπαϊκού Βορρά.

Αν κρίνουμε από το μέγεθος της οικονομικής κρίσης στην Ισπανία, είναι μάλλον αμφίβολο αν οι Ισπανοί νέοι έχουν προοπτικές εργασίας στην πατρίδα τους για τα επόμενα χρόνια.
Το πιθανότερο είναι να αναζητήσουν εργασία στη Γερμανία ή σε άλλες χώρες του ευρωπαϊκού Βορρά, όπως συμβαίνει ήδη σήμερα με Ισπανούς, Πορτογάλους και Έλληνες νέους που εγκαταλείπουν την πατρίδα τους για να βρουν δουλειά.

Πηγή Deutsche Welle

Διαβάστε επίσης :

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε