Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Απλήρωτοι κινδυνεύουν να μείνουν εργαζόμενοι σε ιταλικούς δήμους – Νέα υποβάθμιση της χώρας

Απλήρωτοι κινδυνεύουν να μείνουν εργαζόμενοι σε ιταλικούς δήμους – Νέα υποβάθμιση της χώρας

Πολλοί ιταλικοί δήμοι, ανάμεσά τους και η Ρώμη, κινδυνεύουν να μην μπορούν να καταβάλουν τους μισθούς του Αυγούστου. Στην κατηγορία CCC+ υποβάθμισε το αξιόχρεο της χώρας ο οίκος Egan-Jones.

Συναγερμό σήμανε ο αντιδήμαρχος στην Παβία και αντιπρόεδρος της Ένωσης Ιταλικών Δήμων, Αλεσάντρο Κατάνεο, λέγοντας πως “τον Αύγουστο μερικοί δήμοι, όπως παραδείγματος χάρη το Λέτσε, κινδυνεύουν να μην μπορούν να πληρώσουν τους υπαλλήλους τους».

«Αιτία», όπως είπε, είναι «οι περικοπές που αποφάσισε η κυβέρνηση στην χρηματοδότηση της τοπικής αυτοδιοίκησης και τα μειωμένα έσοδα σε σχέση με τις προβλέψεις από την καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου ακίνητης περιουσίας».

Η Ένωση Ιταλικών Δήμων ζητεί ουσιαστικά την κινητοποίηση της κυβέρνησης Μόντι για να μπορέσει να λυθεί το πρόβλημα.

Στον κατάλογο των πόλεων που αντιμετωπίζουν ουσιαστικό πρόβλημα ρευστότητας, σύμφωνα με την δημόσια τηλεόραση Rai, συμπεριλαμβάνεται ακόμη και ο δήμος της Αιώνιας Πόλης.

Στο μεταξύ, ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Egan-Jones υποβάθμισε το αξιόχρεο της Ιταλίας από το επίπεδο B+ στο οποίο το τοποθετούσε έως τώρα, στην βαθμίδα CCC+, εκτιμώντας ότι οι πιθανότητες της χώρας να χρεοκοπήσει βρίσκονται στο 22%.

Οι ιταλοί φαρμακοποιοί, στο μεταξύ, απεργούν, σήμερα, κατά των περικοπών στον τομέα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που περιέχονται στο τριετές πρόγραμμα περιστολής των δημοσίων δαπανών, που παρουσίασε ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός.

Η Ένωση Ιταλών Βιομηχάνων, τέλος, Κονφιντούστρια σε έκθεσή της τονίζει ότι «η οικονομική ανάκαμψη δεν πρόκειται να αρχίσει στο τέλος του 2012», όπως εκτιμούσε τους προηγούμενους μήνες.

Κατά την Κονφιντούστρια «όλα εξαρτώνται από την Ευρώπη, που συνεχίζει να αντιμετωπίζει την κρίση με αβεβαιότητα, περιορίζοντας την δυνατότητα δράσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και δίνοντας υπερβολική έμφαση στις πολιτικές λιτότητας».

Διαβάστε

Κοινή έκκληση από Ισπανία, Ιταλία και Γαλλία για άμεση εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Παραιτήθηκε ο περιφερειάρχης της Σικελίας

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε