Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Συννεφιά 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Άστεγη πολύτεκνη αυτοπυρπολήθηκε μέσα σε δημαρχείο!

Άστεγη πολύτεκνη αυτοπυρπολήθηκε μέσα σε δημαρχείο!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 16.02.2012 | 19:27
Πρώτη δημοσίευση: 16.02.2012 | 19:15

Η μητέρα που ζητούσε στέγη για τα 6 παιδιά της υπέκυψε στα τραύματά της.

Απίστευτη τραγωδία στο Σεν Ντενί, στα βόρεια του Παρισιού. Μια μητέρα που αναζητούσε στέγη για τα έξι παιδιά της αυτοπυρπολήθηκε την Τετάρτη μέσα στο δημαρχείο και υπέκυψε σήμερα στα τραύματά της.

Η 38χρονη γυναίκα μπήκε στο δημαρχείο το απόγευμα της Τετάρτης και μετά από έντονη λογομαχία με τον υπάλληλο στην υποδοχή, περιλούστηκε με βενζίνη και άναψε έναν αναπτήρα.

Παρά την επέμβαση των ανδρών της υπηρεσίας ασφαλείας καθώς και ενός κατοίκου της περιοχής, η γυναίκα υπέστη πολύ σοβαρά εγκαύματα. Μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε ένα ειδικό κέντρο εγκαυμάτων στη Λιλ, όπου σήμερα το μεσημέρι υπέκυψε.

Σύμφωνα με τις δημοτικές αρχές, φέτος το χειμώνα η γυναίκα είχε βρει κατάλυμα σε ένα ξενοδοχείο στα νότια προάστια του Παρισιού και κατόπιν σε άλλο κτίριο στα βόρεια, με τη βοήθεια της υπηρεσίας 115 που φροντίζει για τις επείγουσες κοινωνικές καταστάσεις. Από το 2009 είχε ζητήσει από το δήμο του Σεν Ντενί να της βρει στέγη.

Πολλές πηγές ανέφεραν ότι η οικογενειακή κατάσταση της τραγικής μητέρας ήταν "περίπλοκη".

Λόγω της οικονομικής κρίσης που μείωσε τα έσοδα εκατομμυρίων ανθρώπων αλλά και εξαιτίας της ιλιγγιώδους αύξησης του κόστους στέγασης, η εύρεση στέγης στη Γαλλία έχει εξελιχθεί σε σημαντικό πρόβλημα για τους φτωχότερους, σύμφωνα με την έκθεση του φιλανθρωπικού Ιδρύματος Αββάς Πιερ που δόθηκε στη δημοσιότητα την 1η Φεβρουαρίου.


Διαβάστε

Τα νέα «καταφύγια» του δήμου Αθηναίων για τους αστέγους

   Διαδώστε αυτό το άρθρο