Τρίτη, 7 Μαΐ
18oC Αθήνα

Αβέβαιο ακόμη το μέλλον της ηγεσίας στην BP

Ο γενικός διευθυντής της BP Τόνι Χάουαρντ. ΦΩΤΟ REUTERS
“Καμία οριστική απόφαση” δεν έχει ληφθεί για τη διεύθυνση του ομίλου, ανακοίνωσε η ΒΡ στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.
 
Ο βρετανικός πετρελαϊκός όμιλος ΒΡ ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ότι “καμία οριστική απόφαση” δεν έχει ληφθεί ακόμη σχετικά με ενδεχόμενη αλλαγή στη διεύθυνση του ομίλου, ύστερα από τη δημοσίευση πολλών άρθρων που έκαναν λόγο για επικείμενη απομάκρυνση του γενικού διευθυντή Τόνι Χάουαρντ.
 
Με σύντομη ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο βρετανικός όμιλος “επισημαίνει τις εικασίες του Τύπου κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου σχετικά με πιθανές αλλαγές στη διεύθυνσή του και το ύψος των δαπανών για την αντιμετώπιση της πετρελαιοκηλίδας στον Κόλπο του Μεξικού”.
 
“Η ΒΡ διαβεβαιώνει ότι καμία οριστική απόφαση δεν έχει ληφθεί για τα θέματα αυτά”, αλλά ότι έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου απόψε το βράδυ, πριν από την ανακοίνωση αύριο Τρίτη των αποτελεσμάτων του δευτέρου τριμήνου. Οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν “με τον δέοντα τρόπο”, επισημαίνει η ΒΡ.
 
Ο βρετανικός Τύπος έγραφε το Σαββατοκύριακο ότι η απομάκρυνση του Χάουαρντ θα ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας και ότι ο όμιλος αναμένεται να ανακοινώσει τις μεγαλύτερες τριμηνιαίες απώλειες στην ιστορία των βρετανικών επιχειρήσεων, καθώς στα αποτελέσματα που θα δημοσιευθούν αύριο θα περιλαμβάνονται και οι προβλέψεις για το ύψος των δαπανών (πρόστιμα, αποζημιώσεις και έξοδα καθαρισμού) από τη διαρροή.
 
Σήμερα, οι Financial Times γράφουν ότι ο Τόνι Χάουαρντ θα παραμείνει σίγουρα στη θέση του για δύο μήνες, έως ότου η διαρροή αντιμετωπιστεί οριστικά, και στη συνέχεια θα αποχωρήσει λαμβάνοντας αποζημίωση ενός εκατομμυρίου λιρών (1,2 εκατ. ευρώ) και σύνταξη ύψους 10 εκατομμυρίων λιρών.
 
Η εφημερίδα ανέφερε επίσης ότι η ΒΡ πρόκειται να δεσμεύσει κονδύλια ύψους 25 -30 δισεκατομμυρίων δολαρίων (19,3-23,2 δισεκατομμυρίων ευρώ) για να καλύψει το κόστος της πετρελαιοκηλίδας.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε