Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Αυστηρότερα μέτρα στα αεροδρόμια στις ΗΠΑ

Το συνδικάτο των πιλότων, το οποίο έχει εκφράσει τις ανησυχίες του για τους σαρωτές σε σχέση με την υγεία και τάσσεται κάθετα εναντίον της επισταμένης σωματικής έρευνας.

Η κυβέρνηση Ομπάμα σύντομα θα ανακοινώσει τα νέα μέτρα με τη χρήση συσκευών σάρωσης για την ασφάλεια των αεροδρομίων στα οποία θα υποβάλλονται και οι πιλότοι των αεροσκαφών οι οποίοι αντιδρούν τόσο στη χρήση των σαρωτών σώματος όσο και στην λεπτομερή σωματική έρευνα, δήλωσε σήμερα κορυφαίος αμερικανός αξιωματούχος.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας για την ασφάλεια των μεταφορών (TSA) Τζον Πίστολ γνωστοποίησε σε συνέντευξη του στην εκπομπή του ABC “Good Morning America” ότι οι σαρωτές και η σωματική έρευνα στοχεύουν στον εντοπισμό εκρηκτικών και άλλων όπλων για να υπάρχει σχετική προστασία από όποιον πιλότο είναι αποφασισμένος να καταρρίψει ένα αεροσκάφος.

“Είχαμε πολύ καλές συζητήσεις με τους πιλότους και ελπίζω ότι θα ανακοινώσουμε κάτι σχετικό πολύ σύντομα υπό τον όρο ότι θα υπάρξει συνεργασία και μαζί τους, εκμεταλλευόμενοι τη διαδικασία ενημέρωσης κινδύνων από τις υπηρεσίες πληροφοριών”, δήλωσε ο αμερικανός αξιωματούχος.

Το συνδικάτο των πιλότων, το οποίο έχει εκφράσει τις ανησυχίες του για τους σαρωτές σε σχέση με την υγεία και τάσσεται κάθετα εναντίον της επισταμένης σωματικής έρευνας, ανακοίνωσε ότι τα μέλη του έχουν ήδη περάσει από ελέγχους ασφαλείας και μάλιστα πολλές φορές. Αμερικανοί αξιωματούχοι από την πλευρά τους επιμένουν ότι η ακτινοβολία που εκπέμπουν οι συσκευές σάρωσης δεν είναι επικίνδυνη για την υγεία.

Ο Πίστολ δεν αναφέρθηκε σε αλλαγές του συστήματος ελέγχου των επιβατών, παρά τις εκκλήσεις για εναλλακτικά μέτρα μεταξύ των οποίων και οι ισραηλινού τύπου” πρόσωπο με πρόσωπο” συνεντεύξεις με τους ταξιδιώτες .

Όμως το τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε σήμερα ότι το ΤSA εξετάζει μια νέα τεχνολογία ακτίνων Χ η οποία θα απεικονίζει ένα είδος “αφηρημένου σκίτσου” αντί για την πλήρη εικόνα του σώματος των επιβατών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε