Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Διπλωματική αποστολή στην Ουάσινγκτον από την Τουρκία

Διπλωματική αποστολή στην Ουάσινγκτον από την Τουρκία
ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 18.08.2010 | 16:34
Πρώτη δημοσίευση: 18.08.2010 | 16:34

Με στόχο να αμβλύνουν τις εντυπώσεις των τελευταίων ημερών και την ένταση στις σχέσεις Άγκυρας-Ουάσινγκτον, Τούροι διπλωμάτες πρόκειται να πραγματοποιήσουν επίσκεψη στις ΗΠΑ την επόμενη εβδομάδα.

Κατά την παραμονή τους στην αμερικανική πρωτεύουσα, οι Τούρκοι διπλωμάτες θα έχουν συνομιλίες με αμερικανούς αξιωματούχους, ώστε διαλύσουν τις ανησυχίες τους ότι η Τουρκία απομακρύνεται από τη Δύση. Το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, η σύσφιξη των σχέσεων Τεχεράνης-Άγκυρας για την οποία επικρίθηκε η κυβέρνηση Ερντογάν από τον Μπαρλακ Ομπάμα, οι ισραηλινο-τουρκικές σχέσεις, ο πόλεμος στο Αφγανιστάν και η κατάσταση στο Ιράκ θα βρίσκονται στην ατζέντα των συνομιλιών.

Η αποστολή, της οποίας θα ηγείται ο δεύτερος στην ιεραρχία του υπουργείου Εξωτερικών Φεριντούν Σινιρλίογλου, θα έχει συνομιλίες με αξιωματούχους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, μέλη του Κογκρέσου και εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών, διευκρίνισε ένας διπλωμάτης.

Η τουρκική αντιπροσωπεία θα μεταφέρει το μήνυμα ότι οι θέσεις της Τουρκίας «δεν διαφέρουν τόσο απ' αυτές των ΗΠΑ (στα περιφερειακά ζητήματα), ότι οι δύο χώρες συμμερίζονται τους ίδιους στόχους, όμως μπορεί να διαφωνούν στον τρόπο με τον οποίο θα τους επιτύχουν (...) όμως αυτό δεν σημαίνει αλλαγή πορείας στην τουρκική εξωτερική πολιτική», δήλωσε στο πρακτορείο Ανατολή ένας Τούρκος αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο