Τετάρτη, 15 Μαΐ
22oC Αθήνα

Egypt Air: Ανέσυραν ανθρώπινα μέλη από το βυθό της Μεσογείου

Φωτογραφία: Reuters (ΑΡΧΕΙΟΥ)
Φωτογραφία: Reuters (ΑΡΧΕΙΟΥ)

Μια από τις τελευταίες πράξεις του δράματος με τη συντριβή της πτήσης MS804 της Egypt Air που κατέπεσε στις 19 Μαΐου στην ανατολική Μεσόγειο. Ερευνητικό σκάφος ανέσυρε από το βυθό της θάλασσας τα εντοπισμένα, μέχρι σήμερα, μέλη των επιβαινόντων στη μοιραία πτήση.

Το πλοίο John Lethbridge, το οποίο ανήκει στην εταιρεία του Μαυρικίου Deep Ocean Search και είχε ναυλωθεί από την αιγυπτιακή κυβέρνηση, μεταφέρει τα ανθρώπινα μέλη στο λιμάνι της Αλεξάνδρειας για να τα παραδώσει στους ιατροδικαστές και τους εισαγγελείς. Στη συνέχεια, αναμένεται να επιστρέψει στο σημείο των ερευνών.

Τα ανθρώπινα μέλη που έχουν εντοπιστεί και ανασυρθεί από το βυθό της θάλασσας θα υποβληθούν σε εξέταση DNA για να ταυτοποιηθούν οι σοροί. Το John Lethbridge είχε εντοπίσει και ανασύρει πριν μερικές μέρες και τα “μαύρα” κουτιά του μοιραίου αεροπλάνου. Αυτά αναμένεται να δώσουν και τις απαντήσεις για το τι συνέβη και ξαφνικά το αεροπλάνο χάθηκε από τα ραντάρ πριν συντριβή στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Κάρπαθο και το Κάιρο, εντός του αιγυπτιακού FIR.

Η πτήση MS804 είχε απογειωθεί στις 19 Μαΐου από το αεροδρόμιο Charles de Gaulle του Παρισιού με προορισμό το Κάιρο. Είχε 56 επιβάτες και 10μελές πλήρωμα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε