Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 33 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Έκαναν στο share...θρησκεία!

Έκαναν στο share...θρησκεία!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 15.01.2012 | 08:35
Πρώτη δημοσίευση: 15.01.2012 | 08:30

Ένα συμβολικό χτύπημα σε όσους προσπαθούν να σταματήσουν τη μουσική και κινηματογραφική πειρατεία έδωσε η Σουηδία, αναγνωρίζοντας μία ομάδα που προωθεί το ελεύθερο "μοίρασμα αρχείων" στο ιντερνετ ως θρησκεία.

Σε μία απο τις πιο "καλωδιωμένες" χώρες στον κόσμο, τη Σουηδία, εδώ και αρκετά χρόνια υπάρχουν δύο στρατόπεδα: αυτοί που υποστηρίζουν το δωρεάν μοίρασμα αρχείων και αυτοί που υποστηρίζουν τις θέσεις της μουσικής και της κινηματογραφικής βιομηχανίας.

Αν κάποιος χρήστης του Διαδικτύου επιθυμεί να αποφύγει τις νομικές κυρώσεις, μπορεί να εγγραφεί στο site Church of Kopimism και να "κατεβάζει" ελεύθερα αρχεία, αφού τον προηγούμενο μήνα πήρε την επίσημη αναγνώριση από το σουηδικό κράτος.

Το Kopimism -το όνομα του οποίου βγαίνει από τις λέξεις "copy me", δηλαδή "αντίγραψέ με"- αναφέρει ότι υποστηρίζει όλα τα είδη "ανεβάσματος" και "κατεβάσματος" αρχείων.

Η Σουηδία άλλωστε είναι η χώρα στην οποία "γεννήθηκε" το Pirate Bay, ο μεγαλύτερος ιστότοπος file-sharing παγκοσμίως.

Αν και σουηδικό δικαστήριο καταδίκασε τον άνδρα που βρίσκεται πίσω από το Pirate Bay σε ποινή φυλάκισης και σε πρόστιμο, ο ιστότοπος εξακολουθεί να λειτουργεί ελεύθερα στη Σουηδία αλλά και σε άλλες χώρες.

Διαβάστε
Ξεχάστε το “.com” και βάλτε πλέον οτι θέλετε!

 

   Διαδώστε αυτό το άρθρο