Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Ελεύθερος ο Ιρακινός – “όμηρος” του Τραμπ [pics]

Ελεύθερος ο Ιρακινός – “όμηρος” του Τραμπ [pics]

Το απόλυτο χάος επικρατεί στις ΗΠΑ… Ο Ντόναλντ Τραμπ έδειξε τις διαθέσεις του από νωρίς, κλείνοντας τα σύνορα σε μετανάστες και πρόσφυγες. Περισσότεροι από 10 μετανάστες κρατούνται “όμηροι” στο αεροδρόμιο JF Kennedy, ενώ ένας από αυτούς απελευθερώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (28.01.2017).

Πρόκειται για τον Χαμίντ Χαλίντ Νταρουίς, ο οποίος έγινε δεκτός στο αμερικανικό έδαφος χωρίς εξήγηση, σύμφωνα με τον συνήγορό του Μαρκ Ντος. Όπως βλέπετε, εκείνος βγήκε από το αεροδρόμιο χαμογελαστός μιας και η περιπέτεια του είχε αίσιο τέλος. Ένας ακόμη Ιρακινός είναι ανάμεσα στους “ομήρους”. Και οι δυο είχαν εργασθεί για την αμερικανική στρατιωτική διοίκηση στο Ιράκ.

«Είμαστε ευγνώμονες για την απελευθέρωση του κ. Νταρουίς», δήλωσε ο δικηγόρος του προσθέτοντας ότι 11 ακόμη άνθρωποι κρατούνται στο αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης. Σύμφωνα με οργανώσεις υπεράσπισης των δικαιωμάτων των μεταναστών, τουλάχιστον μία οικογένεια προσφύγων κρατείται στο διεθνές αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο, αλλά δεν είναι γνωστό πόσοι άνθρωποι βρίσκονται στην ίδια κατάσταση στα υπόλοιπα αεροδρόμια της αμερικανικής επικράτειας.

Αγνωστο είναι επίσης πόσοι επιβάτες εμποδίσθηκαν να επιβιβασθούν σε αεροπλάνα διάφορων αεροπορικών εταιρειών που είχαν ως προορισμό τις Ηνωμένες Πολιτείες και πόσοι μόνιμοι κάτοικοι των ΗΠΑ, κάτοχοι πράσινης κάρτας, που έλειπαν στο εξωτερικό βρίσκονται τώρα σε αδυναμία να επιστρέψουν.

Άρχισαν τα όργανα! Απαγόρευσαν την είσοδο στις ΗΠΑ σε οκτώ μουσουλμάνους! Μήνυση κατά του Ντόναλντ Τραμπ!

Το διάταγμα του Τραμπ έχει προκαλέσει απόλυτο χάος και έχει χωρίσει οικογένειες, δήλωσε ο Αμπεντ Αγιούμπ, νομικός και πολιτικός διευθυντής της Αμερικανο-Αραβικής Επιτροπής κατά των Διακρίσεων.

Το διάταγμα – έκτρωμα που υπέγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ! Τι προβλέπει

Το διάταγμα διακόπτει την εισδοχή όλων των προσφύγων για 120 ημέρες και απαγορεύει για 90 ημέρες την είσοδο πολιτών επτά μουσουλμανικών χωρών (Ιράν, Ιράκ, Υεμένη, Λιβύη, Συρία, Σουδάν και Σομαλία) στο αμερικανικό έδαφος, ακόμη και αν κατέχουν νόμιμη βίζα.

Ο Τραμπ λέει ότι στόχος είναι ο αποκλεισμός «ισλαμιστών τρομοκρατών» και ότι προτεραιότητα εισδοχής θα δοθεί στους χριστιανούς.

ΦΩΤΟ ΑΠΟ REUTERS

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε