Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Επιασαν ιταλό μαφιόζο στην Ισπανία

Επιασαν ιταλό μαφιόζο στην Ισπανία

 Η ισπανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι συνέλαβε κοντά στη βορειοανατολική πόλη Ταραγόνα έναν Ιταλό,

ηλικίας 57 ετών, μέλος της Κόζα Νόστρα, της σικελικής μαφίας.

Ο άνδρας που φέρει τα αρχικά Π.Μ. συνελήφθη κοντά στο σπίτι του. Προσπάθησε να διαφύγει, χωρίς επιτυχία, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών.

Ο συλληφθείς είναι αδελφός ενός άλλου μέλους της Κόζα Νόστρα, του Τζ.Μ., ο οποίος συνελήφθη στις 31 Δεκεμβρίου από την ιταλική αστυνομία στο Μιλάνο. Ζούσε στην Καταλονία (βορειοανατολική Ισπανία) με την οικογένειά του, σύμφωνα με το ισπανικό υπουργείο.

“Τα δύο αδέλφια, υψηλά ιστάμενα στην ιεραρχία της εγκληματικής οργάνωσης, ανήκουν στην “οικογένεια” της Κόζα Νόστρα που διακινεί διεθνώς ναρκωτικά”, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

“Οι δυό τους είχαν καταδικαστεί στην Ιταλία για διακίνηση ναρκωτικών και είχαν διαφύγει ύστερα από μια άδεια που είχαν λάβει, σύμφωνα με το υπουργείο που διευκρινίζει ότι η ιταλική αστυνομία συμμετείχε στην επιχείρηση στην Ισπανία.

Τα δύο μέλη της μαφίας είχαν καταδικαστεί σε ποινές φυλάκισης άνω των 30 ετών για τη λαθραία εισαγωγή στην Ιταλία τουλάχιστον 400 κιλών κοκαΐνης.

 Πολλά μέλη μαφιόζικων ιταλικών οργανώσεων έχουν συλληφθεί στην Ισπανία από το 2006. Η χώρα αυτή αποτελεί ένα από τα κύρια σημεία εισόδου στην Ευρώπη της κοκαΐνης από τη Νότια Αμερική και του χασίς από το Μαγρέμπ.

   

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε