Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

«Έσπασε» τη σιωπή του ο Σαρκοζί – Έμμεση αναφορά στον Στρος Καν

ΦΩΤΟ REUTERS

Επισήμως, ο Γάλλος πρόεδρος ζήτησε ψυχραιμία και αξιοπρέπεια. Off the record έκρινε ότι το Σοσιαλιστικό κόμμα έχει χάσει τη μάχη της ηθικής.

Ο Γάλλος πρόεδρος «εκτιμά ότι η υπόθεση είναι μια καταστροφή για το Σοσιαλιστικό κόμμα, το οποίο έχει χάσει ένα μέρος της μάχης για την προεδρία: εκείνη της ηθικής», αναφέρει στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της η ηλεκτρονική έκδοση της Le Monde.
"Για τον Σαρκοζί, το Σοσιαλιστικό κόμμα έχει χάσει τη μάχη της ηθικής" αναφέρει η Le Monde. "Πατήστε" στη φωτογραφία για να δείτε όλο το πρωτοσέλιδο
Επισήμως, πάντως, ο πρόεδρος της Γαλλίας κράτησε τις ισορροπίες όταν το πρωί της Τρίτης αποφάσισε να αναφερθεί, εμμέσως πλην σαφώς, στην υπόθεση Στρος Καν. Στη διάρκεια προγεύματος με τους «βαρόνους» της πλειοψηφίας, ο Σαρκοζί τόνισε ότι «η ψυχραιμία, το θάρρος, η ενότητα και θα προσέθετα η αξιοπρέπεια είναι ο κανόνας συμπεριφοράς της πλειοψηφίας».

Ο Γάλλος πρόεδρος πρόσθεσε ότι «η ανησυχία του κόσμου είναι για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην καθημερινή ζωή του. Οφείλουμε να οδηγήσουμε τη χώρα, είμαστε βράχοι σταθερότητας, και δεν άρχισα να το πιστεύω αυτό το Σαββατοκύριακο».

Ο πρωθυπουργός του, Φρανσουά Φιγιόν, υπογράμμισε πως αν οι κατηγορίες αποδειχθούν πραγματικές είναι ασυγχώρητες. «Αν τα γεγονότα που αποδίδονται στον Ντομινίκ Στρος-Καν αποδειχθούν, θα είμαστε μπροστά σε μια πολύ σοβαρή πράξη για την οποία δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία», δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά την εβδομαδιαία κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση των βουλευτών του κυβερνητικού κόμματος, του δεξιού UMP.

«Έχει δικαίωμα στο τεκμήριο της αθωότητας και το φερόμενο ως θύμα έχει δικαίωμα στο σεβασμό και τη συμπάθεια», συνέχισε. «Πρέπει να επιδείξουμε μετριοπάθεια και υπευθυνότητα. Κανένας δεν πρέπει να εκμεταλλευτεί την υπόθεση αυτή», πρόσθεσε.

Ο Φιγιόν ξεκαθάρισε ότι η υπόθεση Στρος Καν είναι «υπόθεση του κοινού δικαίου, όχι μια κρατική υπόθεση».

Η δίωξη του επικεφαλής του ΔΝΤ και επικρατέστερου αντιπάλου του Σαρκοζί στην κούρσα για την εκλογή στην προεδρία της Γαλλίας έχει σοκάρει τη γαλλική κοινή γνώμη, έχει φέρει το Σοσιαλιστικό κόμμα με την πλάτη στον τοίχο να αναζητά άλλο πρόσωπο για να διεκδικήσει την προεδρία και όλοι αναμένουν να δουν τι αντίκτυπο θα έχει στη δημοτικότητα του Σαρκοζί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτή είναι η πιο διάσημη καμαριέρα του κόσμου; – 13 τ.μ. κελί και μπέργκερ γαλοπούλας για τον Στρος Καν

Εδώ περνάει την πρώτη του νύχτα ως φυλακισμένος ο Στρος Καν – Παρέα με 14.000 φυλακισμένους στο νησί Ράϊκερς

Το “γαλλάκι” στις φυλακές Ράϊκερς – 20 μέρες στην κόλαση

Σε κατάσταση σοκ το γαλλικό σοσιαλιστικό κόμμα – Ψάχνει εναγωνίως τον διάδοχο του Στρος Καν

 

Ο δικηγόρος του Στρος Καν είχε αθωώσει τον… Σωκράτη!

Υπό κράτηση μέχρι τις 20 Μαΐου ο Στρος Καν – Γιατί αρνήθηκε η δικαστής να τον αφήσει ελεύθερο

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε