Τρίτη, 19 Μαρ.
15oC Αθήνα

Eurovision 2017: Αμφίβολη η συμμετοχή της Ρωσίας! Παραμένει το αδιέξοδο

Eurovision 2017: Αμφίβολη η συμμετοχή της Ρωσίας! Παραμένει το αδιέξοδο

H Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU) συνεχίζει τις προσπάθειες να επιλυθεί η κρίση, που έχει επισκιάσει τον Διαγωνισμό Τραγουδίου Eurovision-2017, που θα διεξαχθεί φέτος στο Κίεβο.

Η απόφαση της Ουκρανικής Υπηρεσίας Ασφαλείας να απαγορεύσει την είσοδο της εκπροσώπου της Ρωσίας, Γιούλια Σαμοΐλοβα στην Ουκρανία, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.

H Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση πρότεινε στο Πρώτο κανάλι της ρωσικής τηλεόρασης, να παρουσιάσει την συμμετοχή της Ρωσίδας ερμηνεύτριας στον διαγωνισμό, μέσω δορυφορικής μετάδοσης.

Στην ανακοίνωση της EBU που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της, αναφέρεται «ότι η EBU εργάστηκε εντατικά με σκοπό να αναζητήσει λύση σ’ αυτή την κατάσταση και πήρε μια άνευ προηγουμένου απόφαση να προτείνει στο Πρώτο κανάλι, να διοργανώσει την δορυφορική μετάδοση της εμφάνισης της Γιούλια Σαμοΐλοβα, στην οποία απαγόρευσαν την είσοδο στην Ουκρανία, ώστε παρόλα αυτά να μπορέσει να συμμετάσχει στον Διαγωνισμό Eurovision-2017»

Το Πρώτο κανάλι της ρωσικής τηλεόρασης προς το παρόν δεν σχολίασε την απόφαση.
Την Ρωσία στον Διαγωνισμό Eurovision-2017» έπρεπε να εκπροσωπήσει η ρωσίδα τραγουδίστρια Γιούλια Σαμοϊλοβα με το τραγούδι “Flame Is Burning”. Την Τετάρτη η Ουκρανική Υπηρεσία Ασφαλείας απαγόρευσε την είσοδο της εκπροσώπου της Ρωσίας στην χώρα για τρία χρόνια, επειδή είχε επισκεφθεί την Κριμαία και με βάση την ουκρανική νομοθεσία κάθε ξένος που προτίθεται να επισκεφθεί την Κριμαία πρέπει να έχει την έγκριση των ουκρανικών αρχών.

Το Πρώτο κανάλι της ρωσικής τηλεόρασης είχε εκφράσει την λύπη του με αφορμή την απόφαση αυτή, ανακοινώνοντας ότι η Ουκρανία «δεν διέθετε επαρκή κοινή λογική για να συμπεριφέρεται πολιτισμένα», όταν αποφάσιζε να απαγορεύσει την είσοδο της Σαμοΐλόβα στην Ουκρανία.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Eurovision Γιουν Ούλα Σαν, αναφερόμενος στην πρόταση της EBU, δήλωσε ότι «συνεχίζουμε τον διάλογο με τις ουκρανικές αρχές με σκοπό να διασφαλίσουμε την παρουσία όλων των συμμετεχόντων ώστε να εμφανισθούν ζωντανά στο Κϊεβο, και η πρόταση μας νομίζω ότι η πιο καλή λύση».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε