Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Φονικό το πέρασμα του Ρόκε – 4 νεκροί και 2 αγνοούμενοι

Φονικό το πέρασμα του Ρόκε – 4 νεκροί και 2 αγνοούμενοι

Ο τυφώνας Ροκέ σάρωσε την κεντρική Ιαπωνία, αφήνοντας πίσω του νεκρούς, αγνοούμενους, τραυματίες και μεγάλες υλικές ζημιές.

Ο πρώτος απολογισμός των ιαπωνικών αρχών κάνει λόγο για τουλάχιστον 4 νεκρούς και δυο αγνοούμενους, την ώρα που σχεδόν 1,3 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να φύγουν από τα σπίτια τους για να γλιτώσουν!



Ένας άνδρας περίπου 50 ετών σκοτώθηκε στην πόλη Ναγκόγια όταν παρασύρθηκε από τα νερά ποταμού που υπερχείλισε από τις καταρρακτώδεις βροχές, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Ένας άλλος, 79 ετών βρέθηκε νεκρός σε ποτάμι στην γειτονική επαρχία Εχίμε, δήλωσε η τοπική αστυνομία στο δίκτυο. Ένας 66χρονος σκοτώθηκε όταν έπεσε από τη στέγη ενός τριώροφου κτιρίου, όπου καθάριζε τις υδρορροές μετά την καταιγίδα, ανακοίνωσε η αστυνομία.


Στην περιφέρεια Γκίφου, η οποία βρίσκεται 250 χιλιόμετρα ανατολικά του Τόκιο, ένα αγόρι έχασε τη ζωή του και ένας 84χρονος αγνοείται.

Η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποιεί για ισχυρές βροχοπτώσεις και κατολισθήσεις.

Περίπου 1,3 εκατομμύρια κάτοικοι κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στις κεντρικές και δυτικές περιοχές.

Μέχρι τις 9 πμ τοπική ώρα (00.00 GMT), ο “πολύ ισχυρός” τυφώνας βρισκόταν σε απόσταση 60 χιλιομέτρων νότια της χερσονήσου Κίι με βορειο-ανατολική κατεύθυνση και ταχύτητα 35 χιλιόμετρα την ώρα, ανακοίνωσε η μετεωρολογική υπηρεσία.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

1.000.000 άνθρωποι φεύγουν από τα σπίτια τους λόγω του… Ρόκε

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε