Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Φτιάχνουν μέτωπο – Μόντι – Ολάντ στην Ιταλία πριν την μίνι Σύνοδο Κορυφής

Φτιάχνουν μέτωπο – Μόντι – Ολάντ στην Ιταλία πριν την μίνι Σύνοδο Κορυφής

Και τώρα οι δυο μας. Κάπως έτσι θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της συνάντησης που θα έχουν πριν από την προγραμματισμένη μίνι Σύνοδο Κορυφής, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι.

Θα γίνει στην Ρώμη στις 14 Ιουνίου, έξι ημέρες πριν από τη μίνι σύνοδο που είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί επίσης στη Ρώμη μεταξύ της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ισπανίας.

«Ο Φρανσουά Ολάντ θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Ρώμη στις 14 Ιουνίου στο πλαίσιο των φιλικών σχέσεων των δύο χωρών», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η υπηρεσία του ιταλού πρωθυπουργού.

«Είναι προγραμματισμένες συναντήσεις με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο και τον πρωθυπουργό Μάριο Μόντι», προσθέτει η ανακοίνωση.

Στη μίνι σύνοδο της Ρώμης στις 22 Ιουνίου θα συμμετάσχουν οι ηγέτες της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Γερμανίας και της Ισπανίας, λίγες ημέρες πριν από την εξαμηνιαία σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 28 και 29 Ιουνίου.

Στο πλαίσιο αυτής της μίνι συνόδου, ο Μόντι εκτιμά ότι θα μπορέσει να «διευκολύνει μια σύνθεση μεταξύ των γαλλικών και των γερμανικών θέσεων» για τους τρόπους προώθησης της ανάπτυξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Ισπανία βουλιάζει αλλά εκείνοι εξακολουθούν να ασχολούνται με την Ελλάδα – Standard & Poors, Morgan Stanley και Κρούγκμαν μας βλέπουν ήδη εκτός


Σόιμπλε: Για όλα φταίει η Ελλάδα και η αποτυχημένη ελίτ…

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε