Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Γαλλία: τα “μαζεύει” ο υπουργός Εξωτερικών

Ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών στην επίσκεψη του στο Αφανιστάν πριν λίγες μέρες

Μετά τη δήλωση του ότι ο Αφγανός πρόεδρος είναι διεφθαρμένος έκανε ένα βήμα πίσω.  

Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η δήλωση του ότι ο Χαμίντ Καρζάι είναι διεφθαρμένος αλλά η Δύση πρέπει να συνεργαστεί  μαζί του, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Μπερνάρ Κουσνέρ εξήγησε ότι δεν ήθελε να πει αυτό.

 «Εκείνο που ήθελα να πω είναι ότι υπάρχει διαφθορά παντού στην χώρα αυτή. Ο δε Χαμίντ Καρζάι είναι ο λιγότερο διεφθαρμένος” είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών σε μία προσπάθεια να καταλαγιάσει ο σάλος που προκλήθηκε απο τις δηλώσεις του.

Νωρίτερα ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί αναγκάστηκε να κάνει δήλωση σχετική με το θέμα και να εξηγήσει ότι η χώρα του θα συνεργαστεί στενά τόσο με τον Αφγανό πρόεδρο όσο και τον αντίπαλο του στις εκλογές.

Για τον Χαμίντ Καρζάι που έγινε πρόεδρος του Αφγανιστάν μετά από τις εκλογές του περασμένου Αυγούστου ανεξάρτητοι παρατηρητές του ΟΗΕ απέδειξαν ότι σε αυτές τις εκλογές είχε γίνει μεγάλη νοθεία υπέρ του. Μετά την απόφαση του αντίπαλου του στον δεύτερο γύρο των εκλογών Αμπντουλάχ Αμντουλάχ, να αποσύρει την υποψηφιότητα του παρέμεινε πρόεδρος ο Καρζάι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε