Δευτέρα, 6 Μαΐ
20oC Αθήνα

Η πρώτη εμφάνιση της βασίλισσας Σοφίας μετά την περιπέτεια της υγείας της

Η πρώτη εμφάνιση της βασίλισσας Σοφίας μετά την περιπέτεια της υγείας της

Για περίπου μία εβδομάδα η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας, μητέρα του βασιλιά Φελίπε της Ισπανίας και αδερφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, νοσηλευόταν στο νοσοκομείο, προκαλώντας ανησυχία. Η ίδια βγήκε από το νοσοκομείο στις 13 Απριλίου και την Πέμπτη (25.4.2024) πραγματοποίησε την πρώτη επίσημη επίσκεψή της.

Όπως έγινε γνωστό, η 85χρονη βασίλισσα Σοφία νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο της Ισπανίας με ουρολοίμωξη, ανάρρωσε και πλέον έχει επιστρέψει στα βασιλικά καθήκοντά της. 

Η μητέρα του βασιλιά Φελίπε της Ισπανίας ταξίδεψε στην πολωνική πόλη της Κρακοβίας για να συμμετάσχει, μαζί με την πριγκίπισσα Muna Al Hussein της Ιορδανίας, μητέρα του βασιλιά Abdulla, στην τελετή έναρξης της 36ης έκδοσης του Παγκόσμιου Συνεδρίου για τη Νόσο του Alzheimer International-ADI.

Πρόκειται για ένα σημαντικό γεγονός για τους ασθενείς με νευροεκφυλιστικές νόσους. Ειδικοί από όλο τον κόσμο έχουν συγκεντρωθεί για να μοιραστούν πληροφορίες σχετικά με καινοτομίες και βέλτιστες πρακτικές στην έρευνα για αυτές τις ασθένειες.

Εξάλλου, είναι γνωστό πως η αδελφή της βασίλισσα Σοφίας, Ειρήνη, πάσχει από κάποια νευροεκφυλιστική νόσο. 

Η βασίλισσα Σοφία γνωρίζει τις συνέπειες που προκαλεί το Αλτσχάιμερ, καθώς το 1989, η τέως πριγκίπισσα Ευγενία, μητέρα της ξαδέρφης της και στενής της φίλης Tatiana Radziwill, πέθανε από αυτή την ασθένεια.

Έκτοτε, η βασίλισσα έθεσε την καταπολέμηση αυτής της ασθένειας στις προτεραιότητες του ιδρύματός της.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις