Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Γυναικεία διαδήλωση θα… “μηδενίσει” την ορκωμοσία Τραμπ

Γυναικεία διαδήλωση θα… “μηδενίσει” την ορκωμοσία Τραμπ

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις στην ιστορία της μιας και θα πάρουν μέρος πάνω από 200.000 γυναίκες, ανάμεσα στις οποίες θα είναι και πολλές διάσημες προσωπικότητες. Η Πορεία των Γυναικών στην Ουάσινγκτον, θα γίνει μόλις μία ημέρα μετά την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ.

Μόνο ήρεμες δεν θα είναι οι μέρες πριν αλλά και μετά την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ, την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου. Και αυτό γιατί περίπου 30 οργανώσεις έχουν πάρει άδεια για να διαδηλώσουν πριν από την ορκωμοσία, κατά τη διάρκειά της και αφού γίνει.

Χιλιάδες διαδηλωτές ελπίζουν να εμποδίσουν την τέλεσή της, ενώ οι Αρχές έχουν πάρει τα μέτρα τους. Η αστυνομία της Ουάσινγκτον και η Μυστική Υπηρεσία σχεδιάζουν να κινητοποιήσουν περίπου 3.000 επιπλέον μέλη τους, ενώ σε ετοιμότητα θα τεθούν 5.000 άνδρες της Εθνοφρουράς για να επέμβουν αν υπάρξει ανάγκη.

Η πιο μεγάλη κινητοποίηση αναμένεται να είναι αυτή των γυναικών, την επόμενη μέρα από την ορκωμοσία του Τραμπ. Οι οργανωτές της ελπίζουν ότι σ’ αυτή θα πάρουν μέρος 200.000 άνθρωποι και κάνουν λόγο για μια πορεία που θα γράψει ιστορία στις ΗΠΑ.

Το «παρών» στην πορεία πρόκειται να δώσουν και αρκετές διάσημες γυναίκες, όπως η Κέιτι Πέρι, η Σκάρλετ Γιόχανσον, η Σερ, η Ολίβια Γουάιλντ, η Αμέρικα Φεράρα και η Έιμι Σούμερ.

Η «Η Πορεία των Γυναικών» ξεκίνησε ως μια αυθόρμητη φεμινιστική κραυγή μέσω των social media και κατέληξε σε κίνημα που αναμένεται να διοργανώσει μια από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις στην αμερικανική ιστορία.

Πηγή: Guardian

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε