Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Η ΕΚΤ κάνει προσλήψεις για να… ξεκουράσει τους εργαζόμενούς της!

Η ΕΚΤ κάνει προσλήψεις για να… ξεκουράσει τους εργαζόμενούς της!

Ολόκληρη χρηματοοικονομική κρίση σήκωσαν στις πλάτες τους. Αλίμονο, κουράστηκαν οι εργαζόμενοι στην ΕΚΤ και η διοίκηση της Τράπεζας αποφάσισε να τους ξεκουράσει!

Τι έκανε; Προσέλαβε 40 άτομα για να… ξεκουράσουν τους προηγούμενους! Αλλά ακόμη κι αυτό δεν τους άφησε ευχαριστημένους…

Εκπρόσωπος της ΕΚΤ ανακοίνωσε 40 προσλήψεις για να αντιμετωπιστεί ο επιπλέον φόρτος εργασίας που προκαλεί η κρίση του χρέους, όμως οι προσλήψεις αυτές προβλέπεται ότι δεν θα είναι αρκετές για το συνδικάτο των εργαζομένων της.

Το συνδικάτο Ipso, το μόνο που αναγνωρίζεται στην ΕΚΤ και αντιπροσωπεύει περισσότερους από το 40% των 2.600 μισθωτών της (από τους οποίους 1.200 είναι μόνιμοι υπάλληλοι), διαμαρτύρεται εδώ και πολλούς μήνες για την υποβάθμιση των εργασιακών συνθηκών και για υπερβολικό φόρτο εργασίας.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ, ο Μάριο Ντράγκι, είχε αναγνωρίσει τον Ιούλιο πως υπάρχει υπερβολικός φόρτος δουλειάς και είχε υποσχεθεί ότι θα αντιμετωπίσει το θέμα.

Δεν είναι σίγουρο πως οι προσλήψεις που ανακοινώθηκαν σήμερα αρκούν στο συνδικάτο. Τον Ιούλιο το Ipso είχε αναφερθεί σε συζητήσεις για πρόσληψη 50 ως 60 προσώπων και είχε χαρακτηρίσει τότε τον αριθμό αυτό “το ελάχιστο” απαιτώντας να “αναθεωρηθεί πλήρως” η κατάσταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ούτε οι εργαζόμενοι στην ΕΚΤ πληρώνονται τις υπερωρίες τους!

ΕΚΤ:Μία έξοδος της Ελλάδας θα ήταν διαχειρίσιμη!

Der Spiegel: Η ΕΚΤ θα βάλει πλαφόν στα επιτόκια δανεισμού των χωρών που αντιμετωπίζουν προβλήματα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε