Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Ινδία: Άρχισε η δίκη για τον βιασμό της φοιτήτριας – Δηλώνουν αθώοι

Ινδία: Άρχισε η δίκη για τον βιασμό της φοιτήτριας – Δηλώνουν αθώοι

Με την απαγγελία κατηγοριών ξεκίνησε η δίκη των πέντε ανδρών που κατηγορούνται για το βιασμό και τη δολοφονία της 23χρονης φοιτήτριας.

Αθώοι για τις κατηγορίες που τους προσάπτονται δήλωσαν σήμερα οι πέντε άνδρες που κατηγορούνται ότι βίασαν και δολοφόνησαν μια φοιτήτρια μέσα σε λεωφορείο, στο Νέο Δελχί, σε μια υπόθεση που προκάλεσε την οργή χιλιάδων ανθρώπων και υποκίνησε διαδηλώσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αδυναμία των αρχών να σταματήσουν τις επιθέσεις σε βάρος γυναικών.

Οι πέντε άνδρες οδηγήθηκαν στο δικαστήριο, με καλυμμένα τα πρόσωπά τους όπου, σύμφωνα με τους συνηγόρους τους, τους απαγγέλθηκαν 13 κατηγορίες. Μεταξύ αυτών είναι και η κατηγορία του φόνου που επισύρει την θανατική ποινή. Οι κατηγορούμενοι έφυγαν από το δικαστήριο μετά από 15 λεπτά.

“Αφού ο δικαστής απήγγειλε τις κατηγορίες, οι πέντε δήλωσαν αθώοι και αποχώρησαν” είπε ο Α.Π. Σινγκ, ο συνήγορος των Βινάι Σάρμα και Ασκάι Τακούρ.

Σύμφωνα με τον Σινγκ το δικαστήριο θα συνεδριάσει ξανά στις 5 Φεβρουαρίου οπότε έχουν κληθεί να καταθέσουν τρεις μάρτυρες.

Ο έκτος κατηγορούμενος στην υπόθεση είναι 17 ετών και θα δικαστεί από δικαστήριο ανηλίκων.

Η 23χρονης φοιτήτρια βιάστηκε και ξυλοκοπήθηκε με σιδηρολοστό μέσα στο λεωφορείο και κατόπιν οι δράστες την πέταξαν αιμόφυρτη σε έναν αυτοκινητόδρομο. Πέθανε δύο εβδομάδες αργότερα σε νοσοκομείο της Σιγκαπούρης όπου είχε μεταφερθεί.

Διαβάστε

Το Σάββατο θα απαγγελθούν κατηγορίες στους 5 άνδρες που βίασαν και σκότωσαν μια 23χρονη Ινδή

Τη… γλιτώνει ο ένας από τους βιαστές- δολοφόνους της 23χρονης Ινδής!

Έψαχναν να βρούν μια γυναίκα να την σκοτώσουν και να την βιάσουν!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε