Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 25 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

“Κανένας δεν τα κατάφερε ποτέ χειρότερα από τον Μπερλουσκόνι”!

“Κανένας δεν τα κατάφερε ποτέ χειρότερα από τον Μπερλουσκόνι”!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 16.07.2012 | 14:45
Πρώτη δημοσίευση: 16.07.2012 | 14:44

  Ενώ ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι καλλιεργεί ακόμη την αβεβαιότητα σχετικά με την επιστροφή του στην πολιτική, μια δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε σήμερα αποφαίνεται πως "κανένας δεν τα κατάφερε ποτέ χειρότερα" από τον Καβαλιέρε στην πρόσφατη ιστορία της Ιταλίας.

  Επικαλούμενοι μια σειρά από γεγονότα, όπως η οικονομική κρίση, η τρομοκρατία ή η απόφαση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι να κατέβει το 1994 στην πολιτική αρένα, οι υπεύθυνοι της δημοσκόπησης, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 5 ως τις 8 Ιουλίου σε δείγμα 1.300 προσώπων από το ινστιτούτο Demos, ρώτησαν τους Ιταλούς ποιοι είναι αυτοί που σημάδεψαν με θετικό ή αρνητικό τρόπο την ιστορία της χώρας κατά τα 30 τελευταία χρόνια.

   Σύμφωνα με το 55% των ερωτηθέντων, το τέλος της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι, το Νοέμβριο του 2011, άλλαξε με θετικό τρόπο την Ιταλία ενώ το 64% πιστεύει πως η είσοδος του Μπερλουσκόνι στην πολιτική την άλλαξε με αρνητικό τρόπο.

   Κατά τον ίδιο τρόπο, όταν ερωτήθηκαν για τις προσωπικότητες που άλλαξαν με θετικό ή αρνητικό τρόπο την Ιταλία τα 30 τελευταία χρόνια, 13% των Ιταλών πιστεύουν πως ο Καβαλιέρε την άλλαξε με τρόπο θετικό, με αποτέλεσμα ο Μπερλουσκόνι να βρίσκεται μία μόνο μονάδα μπροστά από τον πρόεδρο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο (12%).

   Αντίθετα είναι 54% αυτοί που πιστεύουν πως την άλλαξε με τρόπο αρνητικό, πολύ, πολύ μακριά από το σημερινό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι που, με 9% αρνητικές γνώμες, καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στον κατάλογο αυτό.


Μπερλουσκόνι: "Δεν θα εγκαταλείψω το κόμμα μου"   Διαδώστε αυτό το άρθρο