Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Καρδιοχτύπησε ολόκληρη τη Γαλλία για μια… ερωτική απογοήτευση – Παραδόθηκε ο δράστης της ομηρίας στο Κολόμπ

Καρδιοχτύπησε ολόκληρη τη Γαλλία για μια… ερωτική απογοήτευση – Παραδόθηκε ο δράστης της ομηρίας στο Κολόμπ

– Ερωτική απογοήτευση η αιτία της ομηρίας σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ
– Ο ένοπλος άνδρας μπήκε σε υποκατάστημα ταχυδρομείου και κράτησε όμηροι δυο πολίτες
– Κάποιοι είχαν καταφέρει να διαφύγουν μόλις είδαν πως ο δράστης είχε όπλα
– Ο δράστης έχει ιστορικό ψυχολογικών προβλημάτων
– Η νέα ομηρία ξύπνησε μνήμες από εκείνες πριν από μια εβδομάδα στο Παρίσι

Σχεδόν τρεις ώρες κράτησε το θρίλερ με τη νέα ομηρία, που ξύπνησε τραγικές μνήμες στη Γαλλία. Δεν έχει περάσει παρά μόνο μια εβδομάδα, άλλωστε, από τις ομηρίες στο εβραϊκό παντοπωλείο στο Πορτ ντε Βενσέν με τους τέσσερις νεκρούς και εκείνη από τους αδερφούς Κουασί, τους δράστες του μακελειού στο Charlie Hebdo, σε τυπογραφείο κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ.

Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 12:30 της Παρασκευής όταν άνδρας οπλισμένος με καλάσνικοφ, όπλο και πολλές χειροβομβίδες, εισέβαλε στο ταχυδρομείο της πόλος Κολόμπ, βορειοδυτικά του Παρισιού. Όταν οι πολίτες που βρίσκονταν μέσα στο ταχυδρομείο είδαν τον άνδρα, που είναι γνώριμος της αστυνομίας, να είναι βαριά οπλισμένος, πρόλαβαν να φύγουν.
Δυο όμως δεν πρόλαβαν και ο δράστης τους κράτη

Από την πρώτη στιγμή η αστυνομία απέκλεισε το ενδεχόμενο να πρόκειται για νέα τρομοκρατική επίθεση από τζιχαντιστή. Αλλά όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες μέρες, όλοι κρατούσαν τις επιφυλάξεις τους.

Στο σημείο, άμεσα, έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ανάμεσά τους και άνδρες της ειδικής δύναμης Raid.

Τηλεφώνησε ο ίδιος στην αστυνομία, μιλώντας «ασυνάρτητα», και τονίζοντας πως είναι βαριά οπλισμένος, με χειροβομβίδες κι ένα επιθετικό τουφέκι Καλάσνικοφ, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας.


«Δεν έγινε επιχείρηση, ο άνδρας παραδόθηκε μόνος του» και οι όμηροι βγήκαν από το ταχυδρομείο «σε κατάσταση σοκ, αλλά χωρίς να έχουν υποστεί κανέναν τραυματισμό», δήλωσε αστυνομική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.



Ο άνδρας είναι γνωστός στην αστυνομία, καθώς είχε εμπλακεί σε υποθέσεις του κοινού ποινικού δικαίου στο παρελθόν.

Τελικά, όπως φαίνεται, για όλα φταίει μια… γυναίκα. Ο δράστης της ομηρίας φέρεται να είχε πρόσφατα ερωτική απογοήτευση, ενώ φέρεται να είχε και ψυχολογικά προβλήματα σύμφωνα με την Parisien.


Με πληροφορίες από το ΑΠΕ – ΜΠΕ
Πηγή φωτογραφιών: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε