Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Μακρόν – Μέρκελ: “Δε μιλήσαμε για την Ελλάδα και αυτό είναι καλό”!

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Θετικό σημάδι χαρακτήρισαν οι Εμανουέλ Μακρόν και Άνγκελα Μέρκελ το ότι δεν συζητήθηκε κάτι για την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής, επειδή “το ζήτημα λύθηκε σε επίπεδο Υπουργών”. Αναλυτικά όσα είπαν οι δύο ηγέτες.

Γαλλία και Γερμανία θεωρούν ακρογωνιαίο λίθο το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής” τόνισαν στο πλαίσιο των κοινών δηλώσεων μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής, η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν.

Οι δύο ηγέτες συνέχισαν λέγοντας πως μίλησαν για το κοινό ταμείο για την άμυνα, “που θα είναι πολύ σημαντικό”, συμπληρώνοντας πως το μεταναστευτικό δεν αφορά μόνο λίγες χώρες, αλλά είναι κοινή πρόκληση και συνεπάγεται κοινές απαντήσεις.

“Δεν μιλήσαμε σήμερα για την Ελλάδα και αυτό είναι ένα πολύ καλό νέο” είπε αμέσως μετά ο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος συμπλήρωσε πως ο λόγος που η Ελλάδα δεν απασχόλησε τη Σύνοδο ήταν γιατί το ζήτημα λύθηκε σε επίπεδο Υπουργών.

Επίσης χαιρέτισε τη συμφωνία του Eurogroup και αναφέρθηκε στον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, χαιρετίζοντας τις μεταρρυθμίσεις που ανέλαβε για την Ελλάδα.

Το ότι δεν μιλήσαμε για την Ελλάδα είναι καλό γιατί σημαίνει ότι βρέθηκε λύση“, σχολίασε με τη σειρά της και η καγκελάριος Μέρκελ, η οποία ακόμη τόνισε πως υπήρξαν έντονες διαβουλεύσεις σε πολλά θέματα και πως “σήμερα είχαμε ένα Συμβούλιο αισιοδοξίας. Το θέμα είναι να βγάλουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα. Θα εργαστούμε“.

Γερμανοί βουλευτές: Μειώστε το χρέος της Ελλάδας

Καταλήγοντας, η Άνγκελα Μέρκελ υπογράμμισε πως “έχουμε έναν οδικό χάρτη για όσα σχεδιάζουμε αλλά δεν μπορούμε να δώσουμε ημερομηνίες”, τονίζοντας πως ούτε εκείνη προτίθεται να δώσει χρονοδιάγραμμα για όσα συμφωνήθηκαν.

Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε