Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Συννεφιά 36 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

«Μπλόκαραν» τη μεταρρύθμιση για την Υγεία

«Μπλόκαραν» τη μεταρρύθμιση για την Υγεία
ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 25.03.2010 | 22:08
Πρώτη δημοσίευση: 25.03.2010 | 22:08

Η υπογραφή του νομοσχεδίου για τις μεταρρυθμίσεις στην υγεία χαρακτηρίστηκαν ως ιστορική μέρα και μεγάλη νίκη του Μπαράκ Ομπάμα. Αλλά οι Ρεπουμπλικάνοι δεν προτίθενται να δεχτούν τόσο εύκολα την ήττα τους.

Ο νόμος για την υγειονομική περίθαλψη σε θέματα υγείας πρέπει να τεθεί εκ νέου σε ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων καθώς βρέθηκαν παρατυπίες! Οι Ρεπουμπλικάνοι βρήκαν δύο διατάξεις ελάσσονος σημασίας, όπως χαρακτηρίζονται από τους Δημοκρατικούς- που αποτελούν ελάττωμα της διαδικασίας στη Γερουσία και υποχρεούνται να επιστρέψουν το κείμενο στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Από πλευράς Δημοκρατικών υπάρχει αισιοδοξία ότι τα δεδομένα δε θα ανατραπούν και η μεταρρύθμιση θα περάσει για δεύτερη φορά από τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Και όλα αυτά υπό το βάρος των αποκαλύψεων από βουλευτές της κυβερνώσας παράτασης καταγγέλλουν πως δέχονται απειλές ακόμη και για τη ζωή τους!

Το βράδυ της Πέμπτης, πάντως, η Γερουσία ενέκρινε μία προσθήκη στο επίμαχο νομοσχέδιο, περιλαμβάνοντας ένα σύνολο «διορθώσεων» σε αυτό. Ακόμη κι έτσι, όμως, θα πρέπει να περάσει από τη Βουλή των Αντιπροσώπων για μία τελευταία ψηφοφορία. Οι γερουσιαστές ενέκριναν το κείμενο με 56 ψήφους έναντι 43. Μόνον τρεις Δημοκρατικοί ψήφισαν εναντίον και ένας Ρεπουμπλικάνος τήρησε αποχή.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο