Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Νέο σοκ για τους στρατηγούς στην ΄Άγκυρα! 15 ακόμη πάνε μέσα!

Ο Ερντογάν συνεχίζει το “ξεδόντιασμα” των στρατηγών με τρόπο πραγματικά εντυπωσιακό.

Ο μέχρι πρόσφατα Διοικητής της Στρατιάς του Αιγαίου κι εδώ και λίγα 24ωρα Διευθυντής Εκπαίδευσης και Δογμάτων στρατηγός Νουσρέτ Τάσντελερ συλλαμβάνεται μαζί με ακόμη 14 ανώτερους και ανώτατους αξιωματικούς. Επτά απ΄ αυτούς είναι ναύαρχοι και στρατηγοί!

Ο στρατηγός Νουσρέτ Τάσντελερ, είναι κατηγορούμενος σε μία υπόθεση που, σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο, “θα μπορούσε να προκαλέσει διπλωματική κρίση με την Ελλάδα”.



Πρόκειται για την υπόθεση δημιουργίας ιστοσελίδων “μαύρης προπαγάνδας” στο διαδίκτυο από το τουρκικό γενικό επιτελείο με σκοπό την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης Ερντογάν, αλλά, μεταξύ άλλων, και των σχέσεων με την Ελλάδα. Κατηγορούνται 22 ανώτατοι και ανώτατοι αξιωματικοί, για τους οποίους μάλιστα ο εισαγγελέας έχει ζητήσει έκδοση εντάλματος σύλληψης.

Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν είναι “προσπάθεια για ανατροπή της κυβέρνησης της Τουρκικής Δημοκρατίας με χρήση βίας ή προσπάθειας παρεμπόδισης του έργου της κυβέρνησης”.

Το θέμα είχε έλθει για πρώτη φορά στην επικαιρότητα με ένα δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας “Ταράφ” στις 2 Φεβρουαρίου 2009.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.onalert.gr

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε