Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Ο Λαχράουι αιματοκύλισε τις Βρυξέλλες και ο αδερφός του κερδίζει μετάλλια για το Βέλγιο

Ο Λαχράουι αιματοκύλισε τις Βρυξέλλες και ο αδερφός του κερδίζει μετάλλια για το Βέλγιο

Ο Νατζίμ Λαχράουι, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες, αποτελεί τον μεγαλύτερο εχθρό του Βελγίου, τη στιγμή που ο αδερφός του Μουράντ Λαχράουι χαρίζει μετάλλια στη χώρα με τις επιδόσεις του στο Τάε Κβον Ντο.

Ο Μουράντ έχει αποκηρύξει τον μικρότερο αδερφό του, με την οικογένειά του, μαροκινής καταγωγής, να είναι βαθιά ντροπιασμένη για τις φανατικές απόψεις και τις τρομοκρατικές του δραστηριότητες που αιματοκύλισαν τις Βρυξέλλες. Είχαν καταθέσει όλοι τους στις αρχές μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, όταν είχε γίνει γνωστό πως ο Najim είχε εμπλακεί στην κατασκευή βομβών.

Ο πατέρας του τον είχε αναγνωρίσει ως έναν από τους φυγάδες, τονίζοντας ότι δεν είχαν ακούσει νέα του τα τελευταία τρία χρόνια. Εμφανιζόταν ντροπιασμένος από τη δράση του γιου του, φοβούμενος πως θα μπορούσε να βλάψει την αθλητική καριέρα του άλλου του γιου Μουράντ.

Ο 29χρονος Μουράντ κέρδισε το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία των 54 κιλών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε στη Νότιο Κορέα τον περαμένο χρόνο. Αυτό ήταν το τρίτο που είχε κερδίσει εκπροσωπώντας το Βέλγιο μετά από δύο χάλκινα μετάλλια. Ανεβάζει φωτογραφίες από τα επιτεύγματά του στα social media και απολαμβάνει να περνά χρόνο με την οικογένειά του.

Οι αρχές ανακοίνωσαν πως είναι ο αδερφός του που κρύβεται πίσω από τις φονικές επιθέσεις που σκότωσαν 34 ανθρώπους και τραυμάτισαν τουλάχιστον 250 ακόμα άτομα. Τα δύο αδέρφια Ibrahim και Khalid El Bakraoui αναγνωρίστηκαν ως δύο από τους βομβιστές αυτοκτονίας λίγες ημέρες αφότου κατάφεραν να ξεφύγουν από συμπλοκή με την αστυνομία.

Ο Νατζίμ Λαχράουι φέρεται πως προμήθευσε με γιλέκα αυτοκτονίας τους δράστες του αιματηρού μακελειού και έφτιαξε τις βόμβες, κάτι που είχε κάνει και στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, ενώ ήταν εκείνος που άφησε μια βαλίτσα γεμάτη εκρηκτικά στο αεροδρόμιο και έφυγε σαν κύριος πριν εκραγεί.

Πηγή:

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε