Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Ο Μπερλουσκόνι τρομάζει τους Ευρωπαίους

Ο Μπερλουσκόνι τρομάζει τους Ευρωπαίους

Η δήλωση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι πως θα είναι ξανά υποψήφιος για την πρωθυπουργία στην Ιταλία και η παραίτηση του Μάριο Μόντι τρομάζουν τους Ευρωπαίους. Στη λίστα προστέθηκε και ο Κλάους Ρεγκλινγκ.

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας δεν έκρυψε την ανησυχία του για την πολιτική κατάσταση στην Ιταλία. “Η Ιταλία υιοθέτησε σημαντικές μεταρρυθμίσεις τη χρονιά που πέρασε. Μέχρι σήμερα οι αγορές έχουν αντιδράσει θετικά, ωστόσο αντέδρασαν με ανησυχία στα γεγονότα της περασμένης εβδομάδας”, δηλώνει ο Ρέγκλινγκ σε συνέντευξή του στη Suddeutsche Zeitung.

Αντιδρώντας στις ανακοινώσεις του πρώην και του σημερινού πρωθυπουργού της Ιταλίας, ο επικεφαλής του ΕΜΣ θεωρεί ότι είναι σημαντικό η Ρώμη να συνεχίσει τη μεταρρυθμιστική διαδικασία προς το συμφέρον της Ιταλίας, αλλά και της ευρωζώνης.

Το Σάββατο, ο Μάριο Μόντι ανακοίνωσε την αμετάκλητη απόφασή του να παραιτηθεί αμέσως μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού, μέχρι το τέλος του έτους. Η ανακοίνωση έγινε όταν οι αγορές ήταν κλειστές για να αποφευχθούν δυσμενείς αντιδράσεις.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο κάλεσε τους Ιταλούς “να μη παραδοθούν στην ψευδαίσθηση ότι υπάρχουν θαυματουργές λύσεις…Δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή στη διόρθωση της δημοσιονομικής κατάστασης και τη βελτίωση των μεταρρυθμίσεων που βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητα “, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Il Sole 24 Ore.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ειρωνία του Φαμπιούς για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι

“Ο Μπερλουσκόνι αποτελεί απειλή για την Ευρώπη και την Ιταλία”

Συναγερμός στην Ευρώπη με την παραίτηση Μόντι

Ο Μπαρόζο προειδοποιεί την Ιταλία:Μην σταματήσετε τις μεταρρυθμίσεις

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε