Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ 17 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Οι ΗΠΑ ενοχοποιούν την Toyota για 52 θανατηφόρα τροχαία

Οι ΗΠΑ ενοχοποιούν την Toyota για 52 θανατηφόρα τροχαία
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 02.03.2010 | 21:26
Πρώτη δημοσίευση: 02.03.2010 | 21:26

Οι αρχές των ΗΠΑ αύξησαν τον αριθμό των θανάτων από τροχαία δυστυχήματα που συνδέονται με ελαττωματικά μοντέλα της Toyota.

Οι αρχές των ΗΠΑ αύξησαν τον αριθμό των θανάτων από τροχαία δυστυχήματα που συνδέονται με ελαττωματικά μοντέλα της Toyota, καταφέροντας έτσι άλλο ένα πλήγμα στην ιαπωνική γιγαντιαία εταιρεία καθώς τα ηγετικά της στελέχη προετοιμάζονται για μια ακόμη ημέρα "δοκιμασίας" ενώπιον των αμερικανών βουλευτών. 

Η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας κυκλοφορίας στους Αυτοκινητοδρόμους (Νational Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) πιστεύει τώρα ότι 52 άνθρωποι μπορεί να έχουν πεθάνει από το 2000, λόγω του προβλήματος της αιφνίδιας ανεξέλεγκτης επιτάχυνσης σε ορισμένα μοντέλα της Toyota--τον περασμένο μήνα οι θάνατοι αυτοί υπολογίζονταν σε 34. 

Η Toyota ανακάλεσε περισσότερα από 8 εκατομμύρια οχήματα κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών για προβλήματα με τα πατάκια και τα πεντάλ του γκαζιού που κόλλαγαν και θα μπορούσαν να κάνουν τα αυτοκίνητα να επιταχύνουν εκτός ελέγχου. 

Οι αμερικανοί βουλευτές έχουν κατηγορήσει την NHTSA και την Toyota για το ότι δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν τον κίνδυνο νωρίτερα. Οι βουλευτές έκαναν επίσης την υπόθεση ότι τα ελαττωματικό ηλεκτρονικά --ειδικά το σύστημα ελέγχου του γκαζιού στον κινητήρα (ECTS)--μπορεί να προκαλούν το πρόβλημα της επιτάχυνσης. Αλλά ο αρχιμηχανικός της Toyota, Τακέσι Ουσιγιαμάντα απέρριψε κατηγορηματικά την υπόθεση αυτή. 


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook