Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Οι κινέζοι μεταρρυθμίζουν την ισοτιμία του νομίσματος τους!

Ο πρόεδρος της Κίνας ανοίγει τις εργασίες του σινο-αμερικανικου διαλόγου. ΦΩΤΟ REUTERS
Ο πρόεδρος της Κίνας ανοίγει τις εργασίες του σινο-αμερικανικου διαλόγου. ΦΩΤΟ REUTERS
Ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών χαιρέτισε την κινεζική βούληση για μεταρρύθμιση της ισοτιμίας του εθνικού της νομίσματος. Την άρση των εμποδίων στην εξαγωγή υψηλής τεχνολογίας ζήτησε κινέζος αξιωματούχος.

 

Ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ χαιρέτισε σήμερα τα σχόλια των κινέζων αξιωματούχων που μεταφράζουν την παραδοχή από πλευράς του Πεκίνου της αναγκαιότητας να υπάρξει αλλαγή στην, πολυπόθητη για τις ΗΠΑ, ισοτιμία του εθνικού του νομίσματος γιουάν.
 
Κατά την έναρξη του διήμερου σινο-αμερικανικού διαλόγου, ο κινέζος πρόεδρος Χου Ζιντάο δήλωσε πως το Πεκίνο θα συνεχίσει να εργάζεται για τη μεταρρύθμιση του νομίσματός του και τη φιλελευθεροποίηση της οικονομίας.
 
«Χαιρετίζουμε το γεγονός πως η κινεζική ηγεσία αναγνωρίζει πως η μεταρρύθμιση της νομισματικής ισοτιμίας αποτελεί σημαντικό τμήμα για την ευρύτερη ατζέντα των μεταρρυθμίσεων», δήλωσε ο Γκάιτνερ.
 
«Το να επιτραπεί στις νομισματικές ισοτιμίες να εξεικονίσουν τις δυνάμεις της αγοράς είναι σημαντικό, όχι μόνον γιατί θα προσδώσει στην Κίνα την ευελιξία για να υποστηρίξει την οικονομική ανάπτυξη με χαμηλό πληθωρισμό, αλλά επίσης και να ενισχύσει τα κίνητρα για τον ιδιωτικό τομέα στην Κίνα να αναβαθμίσει τις πρώτες πηγές σε πιο παραγωγικές προστιθέμενης αξίας δραστηριότητες», πρόσθεσε ο ίδιος.
 
Παράλληλα, ο κινέζος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γουάνγκ Τσισέν κάλεσε σήμερα τις ΗΠΑ να καθορίσουν ένα χρονοδιάγραμμα για τον τερματισμό των περιορισμών στις εξαγωγές υψηλής τεχνολογίας.
 
Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν τονίσει ότι ενδέχεται να υπάρξει μία αναθεώρηση στο καθεστώς των εξαγωγών μίας σειράς προϊόντων τα οποία θεωρείται ότι μπορεί να έχουν μία διφυή, πολιτική και στρατιωτική, χρήση.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε